Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Flera Helsingborgsspelare på väg bort

Allsvenskan

Fyra Helsingborgsspelare lär sannolikt lämna laget i sommar. För lite speltid är den synonyma anledningen till spelarflykten.

Spelarna som ryktas bort från Helsingborg är René Makondele, Markus Bergholtz, Rafael Porcellis och Rachid Bouaouzan. Kvartetten har fått minimalt med speltid under våren och just därför vill Bergholtz lämna.

– Jag vill inget annat än att spela för HIF, men jag måste tänka på mig själv också. Jag vill ha speltid, säger Markus Bergholtz till Helsingborgs Dagblad.

Sportchefen Jesper Jansson säger till Helsingborgs Dagblad att man inte fått något bud på någon av spelarna men att det är aktuellt att låna ut Bergholtz.

– Enda anledningen till att låna ut Bergholtz är att han ska få speltid. Han är en spelare som ingår i våra framtidsplaner och som är på gränsen till startelvan, säger Jansson.

Annons

Gällande Makondele finns det intresse från Danmark. Randers, Nordsjälland och Sönderjyske ska vara intresserade.

– Ja jag har hört att det är några klubbar. Jag trivs jättebra här i Helsingborg och oavsett om jag skulle gå utomlands så kommer jag utgå från Helsingborg. Familjen vill bo här, säger Makondele till Helsingborgs Dagblad.

Den brasilianske anfallaren Rafael Porcellis har inte alls lyckats i HIF på sitt knappa år i klubben. Trots att han har 1,5 år kvar på kontraktet ser inte Jesper Jansson någon framtid för honom i HIF.

– Han har kört fast i HIF och han vet om att vi jobbar på en lösning för honom i en annan klubb, säger Jansson.

Wiganlånet Rachid Bouaouzan sitter på bänken i dagens match mot Halmstad. Något som blir yttermittfältarens sista match i det rödblåa stället.

– Jag räknar med att matchen mot Halmstad blir min sista i HIF-tröjan, säger Bouaouzan till Helsingborgs Dagblad och fortsätter:

Annons

– Även om inget sagt något har jag förstått på de som bestämmer i HIF att det inte blir någon fortsättning. Jag är helt enkelt inte den spelartyp som HIF är i behov av.

Christian Hildén

Publicerad 2010-05-22 kl 12:07

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto