Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Mjällbyveteranen: "Får inte vara för kaxig"

Allsvenskan

Mjällby ligger fyra nu när allsvenskan tagit sommaruppehåll. Men en av lagets veteraner vet att säsongen inte är över förrän sista matchen spelats.

- Det gäller inte att vara för kaxig. Vi har inte ens spelat halva serien. Det är mycket tid kvar tills säsongen är över. Vår målsättning att hålla oss kvar och säkra allsvenskt spel nästa säsong gäller fortfarande, säger Patrik Rosengren till FotbollDirekt.se.

När han gick till Mjällby från Kalmar var det säkert många som såg det som att han varvade ned och skulle avsluta karriären i en lägre serie.
Nu är han före sitt gamla lag i tabellen.
- Den tanken hade jag med - att varva ned. Men det är alltid roligt när det går bra och ska jag vara ärlig har det väl gått lite bättre än vad jag själv förväntat mig, säger Rosengren.

Annons

Mjällbys fjärdeplats har förstås varit en stor överraskning för många fotbollskännare, även om en av nykomlingarna förra säsongen, Häcken också tog för sig och slutade på en fin topplacering till slut.
- Ja. Vi levde nog lite på underskattning i början av säsongen. Det märkte man i vissa matcher. Lagen ska ju bara vinna mot en nykomling från Superettan.

Precis som Marcus Ekenberg sade i en tidigare intervju vill Rosengren framhålla 0-0-matchen mot AIK i premiären som nyckeln till den fina säsongen.
- Det var ytterst viktigt med tanke på den mediokra försäsongen. Att ta poäng av regerande mästarna på Råsunda i första matchen gjorde enormt mycket. Då visste vi ju inte att de skulle få en sån svag säsong som de har haft.

Nu väntar dock ett uppehåll på nästan en och en halv månad och det svåra blir för Mjällby att ta vid och direkt hitta det fina spelet från vårsäsongen.

Annons
- Men det är också viktigt att få behålla truppen. Flera spelare lär ju vara intressanta efter den säsong vi har gjort.

Han själv känner heller inte av några nämnvärda krämpor, även om han får blåsa ut 39 ljus på födelsedagstårtan i slutet av juli.
- Det är inga större bekymmer - utan det är rent allmänt som jag tror många känner efter en intensiv säsong, man har lite känningar här och där men det är inga problem.

- Nu får man ju vila upp sig ett tag, så det ska inte vara några problem när säsongen börjar igen.

Publicerad 2010-05-28 kl 11:07
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto