Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Safari funderar över framtiden: Vill inte vara kvar i Basel hela karriären

Sverige

Behrang Safari har bara ett år kvar på sitt kontrakt och han vet ännu inte om han vill förlänga med Basel.
- Det är mixade känslor, säger han till fotbollskanalen.se.

Sommaren 2011 går Behrang Safaris kontrakt ut med Basel och med ett år kvar är det vanligt att snacket om förlängning kommer igång.
- Det brukar bli snack om klubben är intresserad och vi har väl pratat lite men inget riktigt ännu, säger Safari och själv vet han inte om han vill förlänga.

- Det är svårt att säga, jag har lite mixade känslor. Jag vet helt enkelt inte.

Om Safari inte förlänger hamnar Basel i ett speciellt läge. I och med att vänsterbacken redan i januarifönstret kan skriva på förhandsavtal med nya klubbar och lämna gratis till sommaren hamnar Basel i läget att man kan behöva sälja honom redan under sommarens transferfönster om man vill ha bra betalt.

Annons

Men Safari vill tona ner att han funderar på en framtid i en ny klubb.
- Det är klart att jag har lite tankar, jag vill inte vara kvar i Basel hela karriären. Självklart vill testa något annat men man tänker inte så mycket på det när man har kontrakt med en klubb. Lite tänker man alltid på det men det är ganska lite.

Vill du testa lyckan i en större liga?
- Det får man ta då i så fall, det är mycket man måste tänka på i så fall. Det är lättare att veta vad man vill när man har något konkret framför sig.

Safari har en stark säsong bakom sig som ordinarie i dubbelmästarna Basel. Han gjorde ett mål och åtta assist från sin vänsterbacksposition.
- Det gick jättebra, vi vann dubbeln och jag tycker att min egen prestation har varit bra, säger han och tillägger att det var väldigt viktigt att man kvalificerade sig för Europaspel till nästa säsong.

Annons

- Det är väldigt roligt, man vill ju ut i Europa varje år och spela Champions League eller Europa League. Om man tittar på den schweiziska ligan så är det bara tio lag och utan spel i Europa skulle det inte vara så roligt. Därför är det jätteviktigt att komma till Europa och få möta stora klubbar och bra spelare.

Du fick mäta dig mot Messi i höstas, är det sådant du vill ha mer av?
- Nja, det kanske inte var jättekul att spela mot Barcelona just då, skrattar Safari.
- De var ju som bäst då och det var väldigt svårt. Men självklart är det en skön upplevelse och man samlar på sig erfarenheter som man kan använda senare, till exempel i landslaget. Man lär sig att spela på en högre nivå.

Publicerad 2010-05-31 kl 09:41

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto