Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Besviken Makondele öppnar för flytt

Allsvenskan

Från helt ordinarie till ständig bänknötare. Medan Helsingborg gått som tåget har Rene Makondele haft det tuffare. Kongolesen är djupt besviken.

- Jag är lite överraskad, ibland kan det gå bra och ibland tungt. Jag är mycket besviken på mig själv, säger René Makondele till FotbollDirekt.se.

Förutsättningarna för HIF-stjärnan att ta tillbaka sin plats ser små ut. Helsingborg är serieledare med bara en förlust och Rasmus Jönsson och Erik Sundin har gått mycket starkt offensivt.
En självkritisk Makondele ser därför ingen anledning att klaga på tränare Conny Karlsson.

- Det känns alltid svårt när man sitter på bänken och laget vinner hela tiden. Men att han väljer det laget har jag full förståelse för, konstaterar han.

Den snabbe, tekniske och offensivt skicklige Makondele vet vad han kan.

Annons
Med endast tre matcher från start och fyra inhopp på 14 omgångar är han beslutsam om att vända besvikelsen till något positivt. Han vill tro att han kan övertyga nye tränaren Conny Karlsson.

- Det gäller att vara stark mentalt. Jag har haft ett tränarbyte i Helsingborg förut och då behållit min plats.

Men allt har, även för Makondele, ett pris. Om speltiden fortsätter att vara minimal utesluter han inte en flytt i vinter.
- Jag har kontrakt  till efter säsongen, kanske ska pröva något nytt då. Jag är en spelare som vill visa upp mig på planen, förklarar Makondele.


Jonas Carlsson


Publicerad 2010-06-02 kl 13:07
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto