Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Henke ska ha rekommenderat Baxter för Celtic - men Finland nobbar

Andra ligor och cuper

Henrik Larsson ska ha rekommenderat Stuart Baxter för Celtic. Men det finska fotbollförbundet vill inte släppa sin landslagstränare.

Svenskanknytningen till den skotska klubbens tränarpost är stor för tillfället. Gamle landslagskaptenen och mittbacken Johan Mjällby har varit manager Neil Lennons högra hand under våren, och när Lennon söker en äldre ”mentor” uppges han också ha blickat mot Skandinavien.

Enligt tidningen the Scotsman vill Lennon – utöver sin nuvarande stab - få in en erfaren person som bollplank och taktisk hjälpreda, medan Mjällby och förre Celtic-lagkompisen Alan Thompson ska leda träningar och jobba aktivt med spelarutveckling.

Stuart Baxter, tidigare tränare för Helsingborg och AIK, var enligt the Scotsman förstavalet och Celtics ledning ska ha använt Henrik Larsson som referens. ”Henke” känner Baxter från HIF och the Scotsman skriver att engelsmannen fick frågan om att kliva in i Celtics organisation efter att Larsson lovordat honom.

Annons

När fotbollskanalen ringer ”Henke” för att kontrollera uppgifterna befinner han sig dock utomlands och har inte möjlighet att lämna några kommentarer.

- Vi kan prata om det här i nästa vecka, säger Larsson.

Däremot verkar det trots allt inte bli någon Stuart Baxter i Celtic. Velimatti Sutela, talesperson för Finlands fotbollförbund, säger att man inte vill låta honom sköta Celtic parallellt med sitt landslagsjobb.

- Mr Baxter har inte indikerat att han vill lämna oss. Vi känner till att han kopplats till Celtic i medierna, men är förvånade över uppgifterna. Vi har inte varit i kontakt med klubben alls. Dock vet vi att det skrivits att han skulle kunna dubbelarbeta, men en sådan lösning vore oacceptabel för oss, säger Sutela till the Scotsman.

Han påpekar att Stuart Baxter har kontrakt till 2012 och att om någon vill värva honom blir det på heltid – och en ansenlig kompensation måste utgå.

Annons
Publicerad 2010-06-06 kl 12:01
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto