Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Allsvenska storklubbar jagar division I-spelare

Allsvenskan

Lalawele Atakora. Där har ni namnet på en yttermittfältare i Värnamo som kan dyka upp i allsvenskan till hösten. Tre av seriens storklubbar har alla tittat närmare på den 19-årige mittfältaren från Togo.

FotbollDirekt.se kan avslöja att AIK, Djurgården och Malmö FF alla har tittat närmare på en spännande yttermittfältare i division I Södra-klubben IFK Värnamo vid namn Lalawele Atakora.
- Det är en väldigt bra spelare redan nu men han är framförallt en framtidsspelare. Han har bra tempo i sig och är en målfarlig yttermittfältare, berättar en källa i Fredrikstad som FotbollDirekt varit i kontakt med.

Lalawele är nämligen utlånad från Fredrikstad i norska Addecoligan (Norges Superettan) till Värnamo och låneavtalet går ut till sommaren.
- Det är tänkt att han ska återvända hit i augusti men med tanke på att ekonomin i klubben inte är den bästa är vi öppna för en försäljning, säger en högt uppsatt person i Fredrikstads fotbollsklubb.

Annons

Lalawele har gjort två mål på tio matcher i Värnamo men beskrivs ändå som ett löfte utöver det vanliga.
Trots hans ungdom har han landslagsmeriter från Togo och självaste Emmanuel Adebayor har uttryckt sig i termer som "den bäste talang i Togo han någonsin sett"

Orsaken till utlåningen till Värnamo är att den tidigare tränaren i Fredrikstad valde att satsa på äldre spelare och lät de yngre stå tillbaka och då det finns en regel i Norge om att yngre spelare måste få ett visst antal matcher ena säsongen för att få ett arbetstillstånd i landet till säsongen därpå, fick Lalawele lämna.

Men till den här säsongen har Fredrikstad lagt om strategi och Lalawele är välkommen tillbaka till hösten.
Dock så kan en flytt bli aktuell om rätt bud kommer in.
- Med tanke på hur mycket tid och ansträngning vi har investerat på Lalawe, så lär det bli ett miljonbelopp det handlar om vid försäljning, säger källan i Fredrikstad.

Annons

Vad har han för bästa egenskaper?

- Han har ett bra högerben och användbart vänsterben och är snabb med bollen. Han har inte ren snabbhet, så han gör 10 blankt på 100 meter men han är snabb på små ytor och snabb med bollen.

Och vad borde han bli bättre på?

- Han borde bli tuffare. Han är alldeles för snäll. Både på planen och som person. Han är för snäll i närkamperna och är en "ja-sägare". Han har svårt att säga nej till saker och riskerar därför att bli lurad om han möter fel person.
Publicerad 2010-06-06 kl 12:14
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto