Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hånflinsdomaren från 2006 stämplad som skurk

qEMdam2

Teddy Lucic visades ut av den hånflinande domaren Carlos Simon. Nu ska samme domare döma England-USA – och i brittisk press varnar man nu för den lynnige domaren.

Carlos Simon har inte bara utmärkt sig under VM 2006, när han i Sveriges match mot Tyskland gav Teddy Lucic två gula kort – och hånlog när han plockade upp det röda. Han har också blivit hårt kritiserad i Brasilien för ett antal kontroversiella beslut, skriver the Guardian.

En incident inträffade i matchen mellan Palmeiras och Fluminese, tidigare den här säsongen, när Simon felaktigt dömde bort ett mål för Palmeiras. Simon menade att målskytten begått en foul och gav i stället frispark till Fluminese. Efter matchen fullständigt rasade Palmeiras president i ren frustration och anklagade Simon för att vara mutad.

Annons

– Han är en skurk, en bedragare, en skamlös bastard. Han måste vara i någons ficka. Om jag såg honom på gatan skulle jag smälla till honom, sa han då.

Hela historien ledde till att brasilianska fotbollsförbundet stängde av Simon för resten av säsongen, med motiveringen ”upprepning av misstag”.

Bara för något år sedan försökte den brasilianska klubben Flamengo att få honom struken från VM, efter att Simon hade visat ut anfallaren Diego Tardelli för filmning när han skulle ha haft en solklar straff. Flamengo förlorade matchen mot Cruzeiro och missade att kvalificera sig för Copa Libertadores. Klubben skrev ett brev till Fifas generalsekreterare Jérôme Valcke utan resultat.

Publicerad 2010-06-07 kl 13:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto