Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Clecio inget misslyckande för AIK: "Hade inte förväntat mig mer av honom"

Allsvenskan

Brassen Clecio lämnade AIK efter bara tre allsvenska matcher. Inget misslyckande, enligt tränaren Björn Wesström.
- Jag hade inte väntat mig så mycket mer, säger han till fotbollskanalen.se.

Som så många andra sydamerikanska nyförvärv målades anfallaren upp som en tänkbar frälsare när han anlände till Sverige för tre månader sedan. Men det fotbollsmässiga avtrycket blev ytligt. Efter totalt tre framträdanden – och ett gult kort – stod det klart att fjolårets mästarlag inte förlänger med 22-åringen.

Björn Wesström vill dock inte kalla Clecios svenska sejour för ett misslyckande.

- Det beror naturligtvis på vilka förväntningar man har. Vi visste från början att det rörde sig om en ung oerfaren spelare, och egentligen var det ju bara medierna som framställde bilden annorlunda, säger Wesström.

Annons

Hur summerar du Clecios tid i allsvenskan?
- Som sagt så räknade vi aldrig med någon omedelbar succé, han är ung och vi bedömer att han inte är färdig för a-lagsspel med AIK i nuläget. Därför skrev vi inget nytt avtal med honom. Ingen hade blivit gladare än jag om han överraskat positivt, men det blev inte så.

Björn Wesström själv är nyss hemkommen från ytterligare en scoutningsresa i Brasilien, där han sett ett flertal matcher och bevakat olika spelare. Men att ändra några rutiner beroende på Clecios facit i klubben blir inte aktuellt.

- Nej. Vi gör på samma sätt som vi alltid gör. Det man kan säga är att skillnaden mellan fotbollen i Sverige och den i Brasilien är stor. Att man lyckats där borta innebär inte att man är redo för allsvenskan, säger Wesström.

Publicerad 2010-06-07 kl 13:35
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto