Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Svensk Elitfotboll bemöter öppet brev

Allsvenskan

Svenska Fotbollförbundet och SEF har bestämt sig för att utvärdera de vikande publiksiffrorna. Nu vädrar en av supporterklubbarna, Järnkaminerna, sina åsikter i frågan men enligt SEF är supportrarna fel ute.

- Mötet rör sig enbart om resterande säsongen 2010. Det är inte vad som ska hända nästa säsong. Utan det här är vad gör vi under innevarande säsong. Publiktappet har börjat plana ut och nu ska vi se vad vi kan göra tillsammans, säger Svensk Elitfotbolls generalsekreterare Tommy Theorin till FotbollDirekt.se.

I nästa vecka samlas Svenska Fotbollförbundet och intresseföreningen Svensk Elitfotboll för att ta itu med de vikande publiksiffrorna i allsvenskan.
Men inga supporterföreningar är inbjudna till mötet och det var något som Djurgårdens supporterklubb Järnkaminerna hade synpunkter på.
Dessutom har supporterklubben framlagt sju punkter till förbättringar för att få tillbaka publiken.

Annons
- Jag tycker det är jättebra om folk är engagerade och ger oss chansen att förklara vissa saker. Men just i det här fallet har det blivit lite missförstånd, säger Theorin.

- Nästa säsong ska inte diskuteras nu, utan det blir vid ett senare tillfälle.

Djurgårdens supporterförening Järnkaminerna har skrivit ett brev med sju punkter med önskemål om förbättringar.

De sju punkter som supporterföreningen vill lyfta fram är. 1) Fasta matchdagar, 2) Lägg allsvenska spelschemat tidigt på året och för hela säsongen, 3) Spela inte fotboll när det fortfarande är vinter, 4) Stäng inte allsvenskan när vädret och planerna är som bäst. 5) Se över regelverket för bestraffningar av fotbollsklubbarna. 6) Lyssna på den befintliga publiken. 7) Börja tänka "publikfrämjande" i stället för "publikskrämmande".

- Det är jättebra med synpunkter och det är supportrarna vi ska lyssna på.

Annons

Men trots att mötet i nästa vecka inte avhandlar saker och ting inför nästa säsong, väljer ändå Theorin att bemöta några av synpunkterna.

Han säger att när det gäller spelprogrammet är vissa lag fastlåsta till att spela på exempelvis helger.
- Vissa matcher går endast att spela lördagar och söndagar och det är en överenskommelse med klubbarna, beroende på de klubbar som ska spela i Europa. Då ska matcherna spelas lördag och söndag, då Europamatcherna går tisdag-torsdag.

- Ett lag som "drabbas" är Malmö FF som möter samtliga dessa fyra lag hemma under hösten och därmed blir låsta av den sportsliga överenskommelsen kring helgmatcher.

- Det här är saker som de allsvenska klubbarna redan tidigare kommit överens om.

Och kring tv-matcherna säger han så här:
- En del i detta är att vi har redan fått Canal+ och de som direktsänder via PPV att gå med på att matcherna ska spelas vid samma tid i varje omgång. (Canal+ sänder en match i stort sett varje söndag kl. 16.30. FD:s anm.)

Annons

- Programmet är i stort sett fastlagt till nästa sista omgången. Det är en del som vi har lyckats med.

Publicerad 2010-06-07 kl 15:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto