Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Elfsborg bekräftar intresse för Jönsson: "Vi för samtal"

Allsvenskan

Elfsborg bekräftar att man förhandlar med Bröndby om mittbacken Jon Jönsson.
- Men vi får se vart samtalen leder, säger tränaren Magnus Haglund.

Som fotbollskanalen redan rapporterat vill klubben – utöver en målvakt - få in någon som kan ersätta ljumskskadade Teddy Lucic i laget. Bröndby kan tänka sig att släppa Jon Jönsson men prislappen ska ligga på omkring 6,5 miljoner svenska kronor.

Elfsborgstränaren Magnus Haglund bekräftar att diskussioner pågår, men vill inte berätta mer ingående hur man ligger till i frågan.

- Det är en intressant spelare och vi pratar med Bröndby, säger Haglund till fotbollskanalen.se.

Jönssons agent Per Jonsson berättar för fotbollskanalen att utöver intresset från Elfsborg finns ytterligare en klubb, i Österrike, som hoppas på ett köp.

Annons

- Jag kan inte säga vilka det rör sig om, men det är ett bra lag i den österrikiska ligan, som följt Jon i ett och ett halvt år, säger Per Jonsson.

Han poängterar att Elfsborg skulle kunna vara en lämplig nästa anhalt för Jönsson. Där vet de vad han går för från sin tidigare sejour i laget, och kanske kunde det innebära en nytändning efter perioden med mycket skador i Danmark, tror Per Jonsson.

Samtidigt närmar sig mittfältaren Tobias Linderoth ett beslut om huruvida karriären ska fortsätta – och i så fall med vilket lag.

- Vi pratar med honom ofta, han bor ju här i Borås, säger Magnus Haglund.

Linderoth har tränat på egen hand de senaste veckorna och har sagt tidigare till fotbollskanalen att om han vill satsa vidare vore det lämpligt att ansluta till ett lag under sommaren. Elfsborg inledde sin träning på måndagen, och Sportbladet skrev i förra veckan att ”Tobbe” bjudits in till det första passet.

Annons

- Han var inte här i dag men vi håller kontakten, säger Magnus Haglund.

Hade ni kontakt specifikt inför träningsstarten med Linderoth?
- Han vet när vi tränar, men han har ju inte bestämt sig för om han vill spela fotboll ännu.

Publicerad 2010-06-07 kl 18:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto