Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Messis kropp tröttkörd: ”Skadan är redan skedd”

Landslag

Argentinas fystränare attackerar Fifa. Spelarna har för många matcher, menar han
– Messi är tröttkörd redan innan han kommer till VM, säger Fernando Signorini.

Fifa skyddar inte sina spelare genom att låta dem spela för många matcher, menar Signorini. Och visst har han en poäng. Otaliga stjärnor har skadat sig under förberedelserna inför mästerskapet och att många matcher leder till större skaderisk har varit känt länge. Nästa stjärna som kan gå sönder kan vara den kanske störste av dem alla – Lionel Messi. Signorini menar att hans kropp är slutkörd.

– Skadan är redan skedd och är oåterkallelig.

– Fifa oroar sig för sina antidoping-kontroller, men de bryr sig inte ett skit när deras spelare spelar 70 gånger under ett år och mellan matcherna reser kors och tvärs mellan ställen.

Annons

Samtidigt kan inte Signorini undgå att häpnas för Messis fotbollskonster när han tränar, så en del energi måste ju i alla fall finnas kvar i kroppen.

– Mitt problem, som jag berättat för Messi, är att han kommer få mina näthinnor att falla ut. Jag kan inte förstå virvelvinden som är hans fötter och rörelse. Han är nästan ett genetiskt mirakel, som i en rörelse gör fem eller sex.

Det ”genetiska miraklet” förväntas starta mot Lagerbäcks Nigeria på lördag, en match som sänds i TV4. Tillsammans med Higuain och Tevez ska Messi skjuta igång Argentinas VM – förutsatt att han inte skadas innan dess.

Publicerad 2010-06-10 kl 00:31

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto