Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Djurgården tar in spelare från Atletico: Känner på varandra

Allsvenskan

Två ungdomsspelare i Atletico Madrid kommer att träna med Djurgården under juli.
- Det är en del av ett påbörjat samarbete mellan klubbarna, säger Djurgårdens tränare Carlos Banda till fotbollskanalen.se.

Banda var på plats i TV4:s studio under mötet mellan Chile och Honduras. Dagen efter att fotbollskanalen skrivit om att Djurgården ser över båda Bandas och hans tränarkollega Lennart Wass framtid i klubben.

- Känner jag inte alls till. Jag upplever att alla drar åt samma håll inom föreningen. Vi får väl utreda arbetet efter säsongen, säger han.

Desto trevligare nyhet är att Banda har lyckats knyta an ett samarbete med Atletico Madrid – och Djurgården nu ska plocka över två spelare i 20-årsåldern som ska träna med klubben under två veckor i juli.

- Det är en mittback och en ytterforward och framför allt mittbacken är väldigt intressant, säger Banda som förklarar att det inte handlar om något regelrätt provspel utan mer än ett studiobesök.

Annons

Banda var på plats i Madrid under två veckor i november och byggde då upp ett kontaktnät med Atletico som Djurgården nu kan ta del av. Banda förklarar att Atletico gärna vill se spelarna i en annan miljö och han hoppas även att spelare från Djurgården ska kunna åka över på liknande besök i Spanien i framtiden.

Banda berättar även att han är nöjd med att det blivit ett långt avbrott i allsvenskan. Nu ska Djurgården träningsspela med Spartak Moskva, Bröndby och Mallorca och få tillfälle att finslipa de detaljer man inte hunnit med under våren.

- Det är perfekt för oss som kom in strax innan säsongen. Hittills har vi framför allt jobbat med att sätta en spelidé och nu kan vi arbeta mer med detaljer, säger banda och lyfter fram att försvarsspelet ska finslipas.

Och hur går det då för Bandas Chile i VM?

Annons
- Jag tror de kan gå långt. Det saknades effektivitet mot Honduras men kommer Humberto Suazo tillbaka så blir det mer tyngd. En eventuell åttondelsfinal blir en nyckelmatch då man får möta något av Portugal, Elfenbenskusten eller Brasilien.
Publicerad 2010-06-16 kl 18:26
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto