Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Marcus Ekenberg jagas av toppklubbar efter succén: ”Konstigt vore det annars”

Allsvenskan

Succé i Allsvenskan. Nu jagas Mjällbys Marcus Ekenberg av flera europeiska klubbar.
– Det finns ett stort intresse för Marcus och konstigt vore det annars, säger sportchefen Borstam till fotbollskanalen.se

Skyttekung i Superettan och nu succé i Allsvenskan. Marcus Ekenberg har levererat och nu bekräftar Mjällbys sportchef Thomas A Borstam att flera europeiska klubbar visat intresse för anfallaren.

– Så är det. Det finns ett stort intresse för Marcus och konstigt vore det annars. Han har gjort 15, 17, 17, 19 mål i Superettan och nu sex mål i Allsvensken så det är klart att klubbarna har koll på honom.

Enligt uppgifter till fotbollskanalen.se rör det sig om grekiska toppklubbar, något som Borstam inte vet något om.

– Det kanske stämmer men det är inget jag har hört till, och det borde jag ha gjort i sådana fall.

Annons

Hur många klubbar rör det sig om?

– Jag kan inte precisera det, jag sitter i telefon dagarna i ända. Sedan från ett samtal till hur konkret det är, det är omöjligt för mig att svara på.

Har ni satt någon prislapp på honom?

– Nej det har vi inte gjort. Kommer vi så långt att det blir bra för Marcus och oss är det.

Vad har Ekenberg sagt om en flytt?

– Han är väldigt cool han tar detta med ro. Samtidigt är han glad att någon uppmärksammar honom för hans prestationer.

Borstam säger dessutom att Mjällbys succésäsong – de ligger ju något överraskande fyra efter vårsäsongen – har skapat intresse för fler spelare än bara Marcus Ekenberg. Vilka spelare det rör sig om vill Borstam inte säga, men han säger att de inte förhandlar om någon spelare just nu – inte heller Ekenberg.

– Sanningen är ju att det varit väldigt stor intresse för flera av våra spelare – vi har ju gjort en väldigt bra prestation med Mjällby i år – och då är det klart att det blir intresse för våra spelare. Det är inte bara Marcus som blivit uppmärksammad utan flera av våra spelare har blivit uppmärksammade.

Annons

– Däremot ligger vi inte i några konkreta förhandlingar, det gör vi inte. Spekulationer är det till höger och vänster men därifrån till att gå vidare är det ett stort steg.

Mjällbys ekonomi är enligt Borstam god, och de kommer att göra positiva resultat även utan en försäljning. Däremot säger han att de inte har tänkt stå i vägen för spelaren, om det är så att han vill lämna.

– Vi kommer kanske tvingas sälja någon spelare men då ska den spelaren ersättas, och det är lite så det fungerar. Mjällby är en relativt liten klubb för att spela i Allsvenskan och kommer det då en större klubb och det blir bra för både Mjällby och spelaren, då ska inte vi stå i vägen då.

Publicerad 2010-06-17 kl 13:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto