Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Förlust för AIK - men Champions league-känsla

Allsvenskan

AIK förlorade mot tjeckiska ligatvåan Baumit Jablonec. En match tänkt att skapa Champions league-känsla för mästarna: ''En bra internationell match för oss och förberedelse för Champions league''.

AIK:s 0-2 mot tjeckiska topplaget FK Baumit Jablonec gav ett delvis nykomponerat AIK viss tillförsikt inför stundande Champions League-kval i nästa månad.
Bortsett från att det blev förlust, båda målen under sista halvtimmen, ger AIK-ledningen spelarna mer än godkänt.
- Vi mötte ett mycket bra lag med passningsskicklighet och framåtdriv. En bra internationell match för oss, säger AIK:s assisterande tränare Andreas Alm till FotbollDirekt.se.

- I första halvlek var det helt jämnt men sedan var Jablonec lite skickligare med bollen i andra halvlek. Men vi är som sagt ganska nöjda. Vi fick en riktigt bra träningsmatch och det är vad vi behöver i det här läget inför Champions league-matcher och den allsvenska omstarten.

Annons

AIK-laget i går hade ett delvis nytt utseende.
Martin Lorentzson och Nils Eric Johansson på varsin försvarskant med comebackande Walid Atta och Niklas Backman i mitten.
På mittfältet fick Bojan Djordjic fortsätta centralt med Dulee Johnson med Gabriel Özkan och Martin Mutumba på yttrar.
Anfallsmässigt matchades Antônio Flávio och Goran Ljubojević.
Till sist så gick nye kroatiske målvakten Ivan Turina direkt in och petade Tomi Maanoja - och gjorde det bra.

- Han var stabil och gjorde bra i från sig. Kul att se, betygsätter Andreas Alm.

Spännande också att se att Gabriel Özkan får fortsatt stort utrymme av tränaren Björn Wesström och det utan skadekänningar.

- Özkan driver sig själv på ett bra sätt och utvecklar hela tiden sin fysik. Det ser bra ut för honom och alla vet ju vad han kan, fortsätter Alm.

Annons

Försvarsmässigt föll också en del på plats. Nisse Johansson som vänsterback visade precis så mycket karaktär som Alm och kompani hoppas på.

- Han är helt klart en annan spelare som driver sig själv hårt och jobbar hårt på att vara i bästa form när det börjar igen. Han såg bra ut som ytterback.

Ola Gustavsson

 

Publicerad 2010-06-17 kl 14:28
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto