Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TEXT och TV: Lagerbäck i domarattack: Extremt besviken

Landslag

BLOMFONTEIN. Utvisningen av Sani Kaita fällde Nigeria.
Lars Lagerbäck var besviken:
- VM är ju bara var fjärde år, suckar förbundskaptenen.

Grekland slog Nigeria med 2-1 och såg till att Lars Lagerbäcks landslag är nära respass. Ett tokspel från Sani Kaita när han sparkade efter Torosidis ledde till rött kort och då ledde Nigeria med 1-0 efter att Uche gjort mål frispark.

Grekerna kunde ta över och vända matchen efter det.

- Alla som vet något om fotboll vet att på den här nivån är det svårt att spela med en man mindre, säger Lars Lagerbäck.

Nigerias svenske förbundskapten var oerhört irriterad över att man inte kan diskutera vad domarna gör efter matchen och att man inte kan prata med dem alls.

- Det är så svårt, jag har varit i den här businessen för länge, men VM är bara vart fjärde år. Jag är så extremt besviken, vi möter domare på möten och informeras om vad som gäller. Nu kan jag inte prata med domaren och höra varför. Vi kan inte ha den här dialogen alla pratar om.

Annons

- VM är bara vart fjärde år och allt avgörs på tre matcher.

Hur ser du på utvisningen?

- Jag kunde inte se vad som hände från min plats, om nu något hände. Vad jag hörde så sparkade han honom med undersidan av foten och vad jag såg så höll den grekiske spelaren för sitt huvud. Det såg väldigt, väldigt underligt ut.

Hur ser du på att formera laget mot Sydkorea nu när Kaita är avstängd och du har flera skador?

- För att vara ärlig, jag har inte tänkt så mycket på det. Vi har fortfarande en chans att kvala oss vidare, nu är det upp till oss ledare och spelarna att ta detta i kväll och sedan starta om i morgon.

Om Nigeria ska gå vidare krävs att man slår Sydkorea med ett mål samtidigt som Argentina slår Grekland.

Publicerad 2010-06-17 kl 19:18
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto