Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Anelka slutar i landslaget

Frankrike

Efter attacken och hemskickningen. Nu uppger Sky Sports News att Anelka gjort sitt i Les Blues och slutar med all landslagsfotboll.

Det var i halvtid i förlustmatchen mot Mexiko som Anelka ska ha svurit åt förbundskapten Raymond Domenech, bett honom dra åt helvete och kallar honom ”horunge”. Frankrike hade spelat dåligt och Domenech kritiserade Anelka och valde att byta ut honom i halvtid, och det var då som Anelka reagerade upprört.

Efter attacken har nu Anelka skickats hem och nu uppges det alltså att han slutar med landslagsfotbollen.

Fransmannen har gjort 64 landskamper och 14 mål för Les Blues, och har länge fått stå åt sidan för Thierry Henry i anfallet. Nu har dock Anelka fått förtroendet under de första VM-matcherna, men alltså inte riktigt presterat så som Domench hade hoppats på.

Annons

Raymond Domenech slutar ju annars som förbundskapten efter mästerskapet och efterträds av Bordeaux-managern Laurent Blanc. Frågan är om Nicolas Anelka kan tänka sig en comeback i landslaget då, när Domenech är ut vägen.

För Frankrike är hela historien bara ytterligare vatten på den kvarn som inte riktigt snurrat deras väg under det här mästerskapet. Splittringar i gruppen och dåliga resultat har lett till att laget nu måste vinna sista matchen för att ha någon chans att gå vidare, samtidigt som man är beroende av att Uruguay och Mexiko inte spelar oavgjort.

Publicerad 2010-06-20 kl 08:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto