Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Defoe inför tyskrysaren: "Har tränat straffar varje dag"

qEMdam2

Hela nationen jublade och mamma grät. Och Jermaine Defoe? Han log fortfarande.
-Ett av mina största ögonblick, säger Englands hjälte mot Slovenien.

Det var dagen efter rysaren i Port Elizabeth, där Fabio Capellos haussade engelska fotbollsarbetare äntligen visade lite finess.
Och lika äntligen fick in den. Bollen. I målet.

Defoes fullträff kom som en handbromsvändning vid avgrundens rand.
Men under de exakt 11.48 minuter han presskonfererade på Royal Bakofengs sportkomplex utanför Rustenburg på torsdagseftermiddagen, hann Tottenhamspelaren också säga det åtskilliga miljoner redan konstaterat:
-Vi kunde gjort några till.

Mål, alltså.
Som gjort att engelsmännen fått Ghana i åttondelsfinalen i Rustenburg på lördag, inte Tyskland i Bloemfontein en dag senare.

Annons

Skräck som sitter djupt
Den engelska tyskskräcken sitter djupt. Rädslan är motiverad. Helst om det går till ett straffavgörande i stora mästerskap. Listan över misslyckanden börjar bli lång. Inte sedan VM-finalen på Wembley 1966 har England lyckats klå tyskarna i ett VM.
Reaktionen bland er spelare när ni fick reda på att Tyskland väntar?
-En del sade naturligtvis att det hade varit bättre att möta Ghana, men det är sånt man säger spelare emellan, säger Defoe.
-Men det viktigaste är att tänka positiv. Vi är i den här situationen och det är ingen idé att tänka på hur det kunde ha blivit. Nu möter vi Tyskland, som alltid är bra i mästerskap och har ett riktigt bra lag med god rörelse och bra organisation.
-För att vinna ett mästerskap måste man möta de bästa lagen och slå dem. Vi ska inte tänka på historia, tidigare matcher och sånt.

Annons

Kan ni gå hela vägen?

-Jag tror det. Tittar man på de spelare som inte var med (mot Slovenien) så har vi en stark trupp. Vi har en bra mix mellan yngre och erfarna spelare. Jag tror vi har en riktigt bra chans.

Tränat straffar
Och så var det mamma.
-Hon grät innan matchen och då kan ni ju tänka er hur det var efteråt. Jag pratade med henne innan och hon berättade att hon skulle se matchen med hela familjen och bad mig spela bra. Målet var underbart även för min familj.
-Min mamma har alltid sagt att om jag jobbar hårt kommer jag att bli belönad.

Har ni tränat straffar?
-Varje dag sedan lägret i Österrike.
Går dom in?
-Ja, det gör dom, men jag hoppas att vi slipper straffar och vinner efter 90 minuter.
Tar du en straff om det inte blir så?
-Till hundra procent!

TT

Publicerad 2010-06-24 kl 18:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto