Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

FK.se avslöjar - Adde Johansson valde bort Dif för Odense: "Jag funderade länge"

Allsvenskan

Andreas Johansson är klar för danska Odense – men fotbollskanalen kan avslöja att han in i det sista höll på att välja Djurgården.
- Jag funderade riktigt länge på deras erbjudande, säger ”Adde”.

Ända sedan tidigt 2000-tal hör den offensive mittfältaren till Dif-fansens absoluta favoriter. Under klubbens senaste storhetstid sprang ”Adde” i åttor runt motståndarbackarna och var en i allra högsta grad bidragande orsak till den digra guldskörd som Stockholmsklubben sopade hem i allsvenskan.

Och när Johansson under vintern deklarerade att det inte skulle bli någon förlängning med Ålborg började supportrarna gnugga händerna. Läget tycktes perfekt för den tidigare publikfavoriten att återvända till Stadion, och själv ställde han sig i olika intervjuer inte alls avvisande till tanken.

Men på midsommar kom beskedet. Andreas Johansson valde förra årets danska ligatvåa Odense, där han skrivit på ett två och ett halvt år långt kontrakt.

Annons

- Det känns kanonbra. Skönt att äntligen veta vad man ska göra framöver och det blir dessutom riktigt kul med Europaspel igen, säger ”Adde” till fotbollskanalen.se.

Han berättar också att valet stod mellan just Djurgården och Odense, men att avgörandet föll på Europa League-kvalet till hösten.

- Djurgården var ju ett alternativ som jag hade hela tiden. Ett erbjudande som jag tänkte på ganska länge. Men det känns roligare rent sportsligt med Odense, som ju är en toppklubb i Danmark och slåss om medaljerna där, säger Johansson.

Du hade ändå ett konkret bud från Djurgården?
- Ja precis, och som sagt funderade jag på det ett bra tag. I slutändan var det framför allt de här två möjligheterna som var riktigt aktuella.

Tror du att du kommer att spela för Djurgården någon gång i framtiden?
- Det är svårt att svara på. Om två och ett halvt år får vi se om det fortfarande är aktuellt eller om det är passé så att säga.

Annons
Publicerad 2010-06-26 kl 13:31

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto