Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Guidetti närmare Citys A-lag: ''Har aldrig tränat så hårt''

Allsvenskan

John Guidetti har aldrig varit närmare världsstjärnorna i Manchester Citys A-lag. Inför säsongsstarten på torsdag har han tränat hårdare än någonsin efter att ha fått höra att City imponeras av hans allsvenska vår.

- Jag känner att jag kommit närmare A-lagsspel med City. Jag vet att jag har en bra chans, säger John Guidetti till FotbollDirekt.se inför Manchester Citys försäsongsstart på torsdag.

- Jag har tränat hårdare än någonsin. Vissa dagar har jag haft så ont att jag knappt kunnat gå, fortsätter Guidetti.

På onsdag bär det av till Manchester igen och redan dagen efter börjar försäsongen och John Guidetti blåser upp sig på boxarvis inför vad som väntar.
Succévåren och därefter flera veckor av perfekt träning har gjort att han nu på allvar vågar tro på en plats redan den här säsongen i Manchester Citys A-lag.

Annons

- Jag känner mig ju alltid störst, bäst och vackrast men det är klart att det känns skönt att City säger att de är nöjda med vad jag visat. De har sagt till mig att jag verkligen visat att jag klarar av att spela A-lagsfotboll.

Under det allsvenska uppehållet har friidrottsträningen fått ta störst plats.
Just snabbhetsträningen är något han punktmarkerar i sin egen utveckling och något som kan bidra till det där lilla extra som gör skillnad under veckorna på Citys träningscamp.

- Det har blivit mycket friidrottsträning. Explosivitet och smidighetsträning. 5-10-20-30 meter. Jag har hållit på med det i två år och det var något farsan kom på. Verkligen bra träning. 

- Friidrotten har verkligen utvecklat mig. Jag har blivit en helt annan spelare än vad jag var genom den här träningen.

Men det är inte bara tunga helvetspass och kräkreflexer för den italienskättade svensken.

Annons
Trots sitt självklara jag så finns psykologiska bitar på schemat också.
- Ja, jag och farsan har gått igenom precis allt, alla möjliga scenarios. Det är så mycket som kan hända. Man måste vara beredd på att motgångar kan komma också.

- Nu ska jag ge allt och visa att jag blivit en mycket bättre fotbollsspelare under den här våren, även om jag redan innan visste vad jag kunde.

Ola Gustavsson

Publicerad 2010-06-28 kl 13:07

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto