Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Inte slutvärvat för AIK: ''Vi får se vad Alex känner''

Allsvenskan

Sex spelartransfers på 24 timmar behöver inte vara nog för AIK. Nu öppnar den pressade mästarklubben för fler nyförvärv inför transferfönstret som öppnar i natt.

Bojan Djordjic och Martin Mutumba försvann men lika snabbt kom fyra nya i Robert Åhman-Persson, Helgi Danielsson, Goran Ljubojevic och Admir Catovic.
Men tro inte att ett AIK med ekonomiska problem stänger butiken.
I dag avslöjar nye sportchefen Jens Andersson att det finns öppningar för fler nya spelare.
Redan kort efter måndagens cupmöte med Ängelholm kan beslut tas.

- Vi håller det öppet. Det kan bli aktuellt om Alex (Miller) känner att vi saknar någonting, säger AIK:s sportchef Jens Andersson till FotbollDirekt.se.

- Men nu ska han först i lugn och ro få se spelarna i cupmatchen och först därefter ska vi ha en ordentlig diskussion.

Annons

Men som sagt fyra nya spelare kan bli en till två till.
Försäljningarna av Djordjic och Mutumba har gett nya resurser, även om det i allra högsta grad är oklart vad duon inbringat. Det spekuleras i allt från sex till 14 miljoner kronor.
- Känner han att något saknas så är vi beredda. Då ska jag undersöka våra ekonomiska möjligheter för vad han vill ha. Det är mitt ansvar att ge honom ett så bra lag som möjligt.

- Men som sagt nu ska han i lugn och ro få bilda sig en uppfattning.

Du kan inte prata summor - men det låter som att ni inte behövt göra av med hela det kapital som kom in för Djordjic och Mutumba?
- Det är inte det som spelar roll. Det är en totalkostnad för truppen som inte får överstiga en viss summa.

Vad känner ni att ni har fått in med den kvartett ni på nolltid gjort klart med?
Robert Åhman Persson?

Annons
- En genuin AIK:are. En kraftfull och fysisk spelare som varit i Danmark och Malmö FF men ändå bara är 23 år. I min värld misslyckades han inte i Malmö.

Helgi Danielsson?
- Rutinerad spelare som AIK haft ögonen på i flera år. En defensiv mittfältare och överhuvudtaget mycket bra och kommer att passa perfekt in hos oss. Har varit i Elfsborg och Hansa Rostock.

Goran Ljubojevic?
- En klassisk nummer nio. Håller till centralt i banan, stark på huvudet och i boxen. Ska ses som en notorisk målskytt. Haft en bra vår i Zagreb.

Admir Catovic?
- Också en AIK-präglad spelare. Från Väsby och också bara 23 år. Visade med inhoppet han gjorde mot Bröndby att han kommer att tillföra oss en hel del redan i höst.

Publicerad 2010-06-30 kl 12:08
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto