Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

FK.se avslöjar: Mjällby klar för Celtic: "Skrev på pappren igår"

England

Så var det äntligen klart. Johan Mjällby stannar som assisterande manager i Celtic ytterligare en säsong.
- Jag skrev på pappren i går kväll, säger han till fotbollskanalen.se.

Under tio veckor av våren ledde han och Neil Lennon den skotska storklubben tillsammans, och efter att ha gått obesegrade i ligan fick bägge förnyat förtroende. Först Lennon – och ett par veckor senare även Mjällby.

- Nu är det bara att köra igång. Jag kommer att vara Neils högra hand kan man säga, och det känns fantastiskt inspirerande. Försäsongen startar i dag och man börjar redan se fram emot träningsmatcherna, säger Mjällby.

Att avtalet bara skrivs på tolv månader är ingenting som bekymrar den gamle landslagsbacken. Samma sak gäller för hela staben och går allt vägen finns stora möjligheter att förlänga avtalet ytterligare.

Annons

- Ja, absolut. Det här är en jätteutmaning, men man har ju förberett sig under sommaren så gott man kunnat. Även om det var först nu som kontraktet undertecknades har jag ju varit mentalt inställd på att jobba vidare här, säger Mjällby.

Vilken roll kommer du att ha i laget?
- Det blir övergripande, som assisterande manager. Jag skulle vilja påstå att jag kan lite mer än det defensiva, även om jag själv är gammal försvarare.

Vad bedömer ni behöver förstärkas innan seriespelet drar igång?
- Det blir spännande att se vilka som kommer och går under transferfönstret. Att vi tittar på alla lagdelar är ingen hemlighet. Men mer precist än så varken kan eller vill jag säga.

Det har bland annat pratats om Behrang Safari och Andreas Granqvist, hur aktuella är de?
- Där har vi ju två bra spelare, så mycket kan jag säga. Men listan över vilka som är aktuella är lång och det är för tidigt att säga någonting om just de du nämner.

Annons

Stuart Baxter har också nämnts i diskussonerna, vad skulle det betyda att få in honom?
- Han skulle bidra med sin taktiska skicklighet och en lång erfarenhet. Vi hade honom i AIK 98 och vann guldet det året, så jag har bara positiva minnen av Stuart. Men om det verkligen blir så att han kommer hit har jag faktiskt ingen inblick i för tillfället. Jag har ju haft fullt upp med att tänka på mitt eget väl och ve, i och med att jag själv inte varit helt klar för en fortsättning.

Publicerad 2010-07-01 kl 10:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto