Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Hallenius - Hammarbys ''golden boy'' - värderas till 30 miljoner

Allsvenskan

Hammarbys Linus Hallenius blir större och större.
Efter drömmålet nyligen värderas han nu till hela 30 miljoner kronor. En jackpott för ett hårt ekonomiskt pressat Hammarby.

- Jag kan inte kommentera några summor men det är klart att han är högt värderad och ligger högt på en prisskala, säger Hammarbys sportchef Thomas Andersson till FotbollDirekt.se.

- Men vi har ingen avsikt att sälja honom. Det ska väldigt, väldigt mycket till för att det ska bli aktuellt. Även om vi har det tufft ekonomiskt så kommer vi inte hamna i ett läge där vi är tvingade att sälja honom.

Linus Hallenius må spela i superettan och vara i stort sett utan allsvensk erfarenhet men likväl är supertalangen redan en av Sveriges högst värderade fotbollsspelare och intresset för honom därefter.
Henke Larssons uttalande nyligen om att han inte kunde föreställa sig Hallenius bli kvar i Hammarby hela säsongen, underströk bara ytterligare 21-åringens höga status.

Annons

- Det ringer klubbar hela tiden, speciellt efter målet han gjorde mot Syrianska. Intresset är otroligt stort för Linus, säger hans agent Per Jonsson.

Thomas Andersson:
- Det är klart att vi känner av det. Det är klart att många klubbar visar intresse men det är ändå inte så att det i dag ligger några konkreta bud på mitt skrivbord.

Men att en storaffär - förr eller senare - är ett faktum är inget att betvivla. FotbollDirekt.se har varit i kontakt med flera oberoende bedömare, både agenter och klubbledare, och 21-åringens värde är redan uppe i 25-30 miljoner kronor.
Hallenius har så väl sportsligt som ekonomiskt blivit en ''golden boy'' av stora mått för ett Hammarby på ruinens brant.

- Det råder inga tvivel om att han kommer att bli en stor affär för oss när en försäljning blir aktuell i framtiden. Det är klart att det känns skönt...

Annons
- Men jag vill också säga att vi ändå är övertygade om att han blir kvar säsongen ut. Jag har svårt att föreställa mig att vi skulle släppa honom innan.

Och fattas bara annat efter en sådan vår i triumf som för Linus Hallenius.
Det är till och med så att Thomas Andersson måste erkänna att talangens spikraka självklarhet i match efter match är mer än vad han kunnat föreställa sig.

- Det är klart att man alltid hoppas. Han var otroligt spännande redan när vi tog honom från Sundsvall men visst har han överträffat våra förväntningar. Han är så stabil och kan göra sina mål på egen hand.
- Nej, vi hade inte riktigt förväntat oss att han skulle utvecklas som han gjort, så snabbt.

- Som han utvecklats så tycker jag att han påminner om Petter Andersson. Petter behövde också ett halvår på sig innan det började lossna.

Annons

Hans start förra hösten var måttlig - kunde ni ändå se klassen hos honom direkt?

- Den klassen han har i dag kunde vi se på träningar redan i höstas. Sedan är det alltid en annan sak att få ut det på match. Men han var otroligt spännande redan när han kom från Sundsvall.

Publicerad 2010-07-01 kl 13:39
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto