TV: VM:s sjukaste dramatik - hands, rött kort och straffmiss - på övertid i förlängningen

Landslag

Kolla in VM:s sjukaste händelseförlopp. På övertid i förlängningen boxade Uruguays Luis Suarez undan bollen på mållinjen och fick rött kort. Men Asamoah Gyan brände straffen.

Klockan stod på 120 minuter och 20 sekunder och resultattavlan visade 1-1. De dubbla 15 minuternas förlängning var i princip slut, när Ghana iscensatte ett sista rasande anfall.

Och efter flera skott från bara ett par meters avstånd nickades bollen stenhårt förbi målvakten Muslera. På linjen stod Ajaxanfallaren Luis Suarez – och såg ingen annan utväg än att boxa undan bollen. Rött kort direkt och straffspark.

Men dramatiken var inte slut för det. Asamoah Gyan klev fram till elvameterspunkten och klippte till. Rakt i ribban. Därmed var kvartsfinalen slut, straffläggning fick avgöra.

I det läget dunkade Gyan in sitt skott i krysset, men Abreus iskalla Panenka-skott tog Uruguay till semifinal. Totalt 5-3 blev resultatet.

Publicerad 2010-07-03 kl 00:23