Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Suarez slipper ytterligare avstängning: ”Guds hand tillhör mig nu”

Landslag

Det blir bara en matchs avstängning för Luis Suarez efter hans röda kort för hands mot Ghana.

Efter handsen och det röda kortet i kvartsfinalen mot Ghana var frågan om Fifa skulle ge Luis Suarez ytterligare en matchs avstängning utöver den som han automatiskt får. Suarez skulle i så fall missa en eventuell final om Uruguay kan besegra Holland i semifinalen.

Men Fifa valde att inte se förseelsen som så grov att det fanns fog för att stänga av Luis Suarez i en eventuell final, eller i bronsmatchen.

Suarez som kallade sin hands ”Guds hand”, det som blivit benämningen på Maradonas handsmål mot England 1986, har varit föremål för het debatt efter att hans regelbrott på mållinjen räddade ett givet mål och förvägrade Ghana en plats i semifinalen.

Annons

Suarez själv tar, vad det verkar, lätt på kritiken.
- ”Guds hand tillhör mig nu. Jag gjorde turneringens bästa räddning, Ibland är jag målvakt på träning så det var värt det. Det fanns inget alternativ för mig, och när de missade straffen tänkte jag: ”Det är ett mirakel och vi är fortfarande med i turneringen.

Publicerad 2010-07-04 kl 13:44
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto