Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Iniesta: "Hoppas att Zlatan stannar i Barcelona"

qEMdam3

I kväll spelar Andres Iniesta VM-semifinal. Men redan nu skickar han en passning till Sverige.
- Hoppas att Zlatan stannar i Barcelona, säger Iniesta till SvD.

Svenska Dagbladet möter den spanske stjärnmittfältaren inför kvällens jättematch mot Tyskland. Iniesta försvarar bland annat spanjorernas spel, som från många håll kritiserats under turneringen. Enligt vissa bedömare är skillnaden stor gentemot den vägvinnande modell som fixade EM-guldet 2008.

Men Iniesta håller inte med om den uppmålade bilden av ett tråkigt, lättläst bollduttande som kör fast utan att skapa farligheter framför motståndarens mål.

–Varje turnering är olik nästa. Här har vi spelat bra stundtals och dåligt stundtals, men så var det under EM också. Om vi vinner VM kommer det i efterhand låta som om allt varit perfekt. Vi påverkades av förlusten i den första matchen eftersom det gjorde att vi inte hade något utrymme för minsta misstag i fortsättningen. Vi har varit lite ojämna men jag tycker ändå att det har känts bra., säger Iniesta till SvD.

Annons

Han berättar för tidningen att EM-guldet för två år sedan visserligen var fantastiskt – men att känslan av att lyfta en VM-pokal skulle få det minnet att blekna.

–Jag antar att det skulle vara en magisk upplevelse, en unik känsla, säger Iniesta.

Och mitt i VM.hetsen tar sig 26-åringen tid till att kommentera Barcelonas svenske forward, den alltid lika ryktesomsusade Zlatan Ibrahimovic. Trots uppgifter om en flytt till Premier League tror Iniesta på ”Ibra” i höstens La Liga.

–Jag hoppas förstås att han stannar hos oss. Han är en av världens bästa anfallare så det är bäst att ha honom i vårt lag. Han smälte in i gruppen väldigt snabbt när han kom, jag hoppas han blir kvar länge i Barça.

Publicerad 2010-07-07 kl 10:45
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto