Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Missnöjd med Champions League-laddning

Allsvenskan

Snart är det dags. AIK:s Champions League-kval startar kommande tisdag. Men det är ett mästarlag i otakt. AIK-tränaren Björn Wesström är missnöjd med uppladdningen.

- Det är ingen önskvärd uppladdning vi har haft. Det är ingen ursäkt för om det inte går bra men jag säger bara som det är, säger AIK:s assisterande tränare Björn Wesström till FotbollDirekt.se.

Turbulensen de senaste dryga veckorna har tagit på krafterna.
Den hårda skilsmässan från Bojan Djordjic och Martin Mutumba och på det fyra nya spelare och den massmediala storm som varit har kastat Champions League i skymundan.
Men likväl är det nu ändå snart dags för kvalmatcherna mot Jeunesse'd Esch från Luxemburg.

- Visst är det mycket som hänt. Men samtidigt var det ett viktigt kriterie för de nya spelare vi valde att satsa på - att alla snabbt skulle kunna anpassas, speciellt som vi också fick en ny tränare.

Annons

Fredagens cupmatch mot Helsingborg är ytterligare någonting som stör nedräkningen mot vad som skulle kunna förvandla AIK:s säsong till en stor succé.
Ett lyckat Champions League-kval, om nu någon vågar tänka i sådana banor?

- Det är ju inte speciellt lyckat heller med cupmatchen mot Helsingborg på fredag. Vi har gjort vårt bästa för att flytta den så mycket som möjligt och fick den väl flyttad i alla fall 24 timmar, säger Björn Wesström och tillägger:

- Samtidigt så får vi nog erkänna för oss själva att vår chans att komma ut i Europa 2011 ligger i att lyckas i cupspelet här hemma.

Hur har ni följt Jeunesse'd Esch?
- Jag har personligen inte haft det uppdraget. Men folk från oss har sett det här laget både live och på DVD. Bilden av Jeunesse vill vi behålla för oss själva. Vi vill behålla alla fördelar. Jag vill inte bjuda på något.

Annons

Men har er förväntade bild av Jeunesse'd Esch? förändrats efter att ha sett matcher?
- Nej, det har den inte. Det kändes som en bra lottning från början och det gör det fortfarande.

Hur viktigt var det att vinna Ängelholmsmatchen - första tävlingsmatchen tillsammans med nye Alex Miller?
- Klart att det hade ett ganska stort värde. Visst var det resultatmässigt knappt men inte spelmässigt. Jag tror inte Ängelholm hade en enda målchans förutom straffen.


Ola Gustavsson

 

Publicerad 2010-07-08 kl 18:07
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto