Det blev knappa 1-0 hemma mot Jeunesse d'Esch.
AIK:arna var nöjda med resultatet - men inte spelet.
- Vi hade ingen intensitet, sade AIK:s tränare Alex Miller.

Har ni hört talas om Jeunesse d'Esch tidigare?
Nej, tänkte väl det.
Det hade förmodligen inte AIK:s spelare gjort före lottningen till Champions league-kvalet heller.

Men de luxemburgska mästarna höll på att bli en obehaglig överraskning för de regerande svenska liga- och cupmästarna.

AIK hade visserligen redan från matchminut ett det allra mesta av bollinnehavet. Men som så ofta förr denna säsong saknades det en hel del i anfallsspelet. Laget hade förtvivlat svårt att skapa kvalificerade målchanser och stod väldigt ofta still och passade i sidled.

- Vi rullade runt för mycket i sidled och för mycket i backlinjen och vi hade ingen rörelse i början av matchen, sade AIK:s tränare Alex Miller.

Trots att matchbilden långa stunder såg ut som att det var ett division 1-lag som AIK mötte var ställningen fortfarande 0-0 tolv minuter in i den andra halvleken.

Då, efter 57 minuter, slog Pontus Engblom till med ett skott ur ingen vinkel alls och såg bollen gå förbi Marc Oberweis i Jeunesses mål, vilket innebar 1-0.

Resultatet stod sig matchen ut och AIK fick en viktig seger. Men resultatet var inte vad alla hade förväntat sig, och sett till matchbilden borde segern varit större. Men AIK:s tränare Alex Miller var ändå nöjd med resultatet.

- Vi har ett mål upp. Det är det viktigaste. Vi släppte inte in något mål, och det är alltid det viktigaste i Champions league, sade han.
Mittfältaren Dulee Johnson höll med.

- Det är klart att vi är nöjda med 1-0. Gör vi ett mål borta blir det svårt för dom, sade han.

Publicerad 2010-07-14 kl 00:41