Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Borgarrådet om Dif:s arenaplaner: "Verkar inte vara något nytt"

Allsvenskan

Djurgården presenterar planer på en ny arena vid Östermalms IP. Men Stockholms ledande idrottspolitiker vill inte kommentera saken.

- Det är egentligen ingenting nytt, säger kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) via sin pressekreterare.

Vid en presskonferens på onsdagen lanserade Djurgården sitt förslag om en fotbollsarena som enligt planerna ska börja byggas vid Östermalms IP redan nästa år. Projektet beräknas kosta 425 miljoner kronor och klubben hävdar att de kan stå för fiolerna.

- Genom att finansieringen börjar falla på plats vet vi att själva arenan inte kommer att kosta stockholmarna något. Det är ett viktigt besked som vi vet att politikerna i staden efterfrågat. De behöver bara upplåta marken för bygget. Tack vare finansieringen hyser vi nu gott hopp om att nå en positiv överenskommelse med staden säger ordföranden Tommy Jacobson till Dif.se.

Annons

Men när fotbollskanalen söker Kultur- och Idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt för att höra vad hon anser om förslaget blir svaret nekande. Sjöstedt kan inte svara på våra frågor eftersom hon befinner sig på semester och låter hälsa att ingenting i det Djurgården presenterar på måndagen egentligen är nya uppgifter.

I sin blogg skriver hon så här:

"Jag får frågor om stadens inställning eftersom staden förutsätts hjälpa till med marken. Det är svårt att kommentera eftersom jag inte har någon mera information än pressmeddelandet. Man kan dock konstatera att Djurgården fotbolls arbete med att undersöka förutsättningarna för en ny arena pågår, men av det jag har kunnat utläsa från pressmeddelandet förefaller inga nya fakta ha kommit fram sedan mitt senaste möte med Tommy Jacobson".

Publicerad 2010-07-14 kl 16:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto