Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Zlatan tackar ja till landslaget" - förbundet kallar till presskonferens

Sverige

Zlatan Ibrahimovic ska ha bestämt sig för att återvända till landslaget. På fredagen håller SvFF en presskonferens i Malmö ihop med forwarden.

”Svenska Fotbollförbundet inbjuder härmed till presskonferens på fredag kl 13.00 i pressrummet på Swedbank Stadion. Medverkar gör förbundskapten Erik Hamrén och Zlatan Ibrahimovic”, skriver de i ett utskick.

Enligt Sportbladet blir beskedet att Ibrahimovic återupptar sin Blågula karriär, som han lade åt sidan i vintras. Vare sig svenska fotbollförbundets informationschef Jonas Nystedt eller landslagschefen Lars Richt vill bekräfta den nyheten när fotbollskanalen ringer.
– Inga kommentarer, säger Richt till fotbollskanalen.se.

I november i fjol meddelade anfallaren att han saknade motivation för fortsatt spel efter att Sverige misslyckats med att kvala in till VM. En åsikt som var oförändrad i slutet av maj i år.

Annons

"Hade Sverige varit med i VM hade jag nog spelat om jag blivit tillfrågad, men nu är vi inte med i VM och jag är inte med i landslagstruppen. Men om du frågar mig igen efter sommaren och jag känner som jag känner nu så är jag fortfarande inte med. Jag saknar motivation, helt enkelt. Och utan motivation gör man ingen nytta", sade Ibrahimovic då i en mejlintervju med tidningen Café.

Samtidigt meddelade han att beslutet kunde förändras snabbt.

"Det här är mitt tillfälliga val, eftersom jag behöver en paus för att få tillbaka motivationen och spelglädjen".

Erik Hamrén sade i samband med Caféintervjun att han har varit i kontakt med Ibrahimovic, att de skulle träffas igen under sommaren, och utlovade också ett besked om Barcelonanfallarens framtid i landslaget inför nästa landskamp, mot Skottland den 11 augusti.

Annons

Nu verkar Ibrahimovics motivation ha återkommit och Sverige ser ut att få hjälp av sin största fotbollsstjärna i höstens kommande EM-kval.

Fotbollskanalen har sökt förbundskapten Erik Hamrén, Zlatans agent Mino Raiola och landslagets player manager Marcus Allbäck för en kommentar.

TT

Publicerad 2010-07-15 kl 17:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto