Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från Serie A på TV4 Play

Landgren lånas ut från Udinese: ”Det blir Serie B eller Holland”

Italien

Andreas Landgren lämnar Udinese.
Nu blir det Serie B eller Holland.
– Det blir utlån under ett år, säger han till fotbollskanalen.se.

Andreas Landgren lämnade Helsingborg i vintras när han skrev på för Serie A-klubben Udinese. Konkurrensen i Serie A-klubben har dock varit tuff och Landgren har svårt att etablera sig i laget. Nu säger han till fotbollskanalen.se att han kommer att lämna Udinese – åtminstone under ett år – för att få speltid i en annan klubb.

– Tanken är väl inför den här säsongen att det blir utlån under ett år. Det är så planerna ligger.

Hur ser du på det?
– Det kan vara bra för mig att bli utlånad under ett år, absolut. Jag tror bara att det blir positivt. Det är jävligt tuff konkurrens här. Det är många bra spelare, det är inte mycket att säga om det.

Annons

Nu ser det ut som att Landgren antingen hamnar i någon svenskkoloni i Eredivisie – eller att han stannar kvar i Italien men tar steget ned en division.

– Det är väl inte riktigt spikat än, men det står mellan någon klubb i Serie B och någon klubb i Holland.

– Om jag säger att jag stannar i Italien så är det kanske förstaalternativet för att anpassa sig ännu mer här nere, lära sig språket bättre, komma in i fotbollen här och sådana saker. Jag tror att det är en viktig bit för att kunna ta en plats i truppen.

Och vad talar för Holland?
– Det är många svenskar där redan. Det är förstaligan som gäller i Holland också, så det är väl det.

Om det blir någon svenskklubb i Holland kan Landgren inte svara på, utan säger att ”det finns lite olika spår”. Just nu är Landgren på träningsläger i norra Italien med Udinese. Vilken klubb det sedan blir förväntas bli klart inom de närmsta veckorna.

Annons

– Jag hoppas ju att det blir klart så fort som möjligt, helt klart. Vi har läger här – vi har varit här i några dagar nu – och vi kommer vara här i ytterligare två veckor. Men blir det någonting klart ansluter jag nog till den klubben direkt.

Publicerad 2010-07-23 kl 21:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto