Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hammarbys spelare får sina löner sänkta: ”Hellre 90 än 0 procent”

Superettan

Klubben i ekonomisk kris. Då tvingas Hammarbys spelare gå ner i lön med 10 procent.
– Det är roligare att få 90 procent än 0 procent, säger Isak Dahlin till fotbollskanalen.se.

Hammarbys ekonomi blöder. För att undvika konkurs har man tvingats till ett antal radikala åtgärder för att skära ner på klubbens kostnader. En av dessa är att spelarna löner måste sänkas. I Hammarbys halvårsrapport framgår att spelarna gjort detta ”frivilligt”.

Fotbollskanalen.se kan nu avslöja att det klubbades igenom förra veckan och att spelarna har fått sina löner sänkta med tio procent.

– Det är klart att det var blandade reaktioner. Det är ju en ekonomisk fråga och alla har ju olika ekonomiska situationer. Vi har förhandlat och vi har gått med på att gå ner i lön, säger Jose Monteiro, som sitter i lagets spelarråd.

Annons

Hur mycket rör det sig om?
– Det är tio procent. Det är tio procent för allihopa.

Hur reagerade laget på det?
– Det kommer väl som en chock från första början, men när man inser allvaret att klubben fightas med ekonomiska svårigheter. Personligen tycker jag inte att det var så mycket att orda om.

– Det här är ju trots allt inget vi behöver göra utan det är något vi spelare gjort för att bidra till klubben när de försöker skära ner.

Isak Dahlin är inne på samma linje och menar att laget accepterade att klubben var tvungen att göra det här.

– Det kändes inte klockrent. Men det är roligare att få 90 procent än 0 procent. Och det var ju på väg dit, så det fanns inte så mycket utrymme.

Lönesänkningen sträcker sig nu säsongen ut, sedan kommer spelarna på nytt att förhandla med klubben, utifrån hur situationen då ser ut. Om Hammarby skulle ta sig upp till Allsvenskan blir det förstås ett ekonomisk lyft för klubben.

Annons

Hammarby har gått knackigt i Superettan under säsongen och ligger just nu nia, med åtta poäng upp till en allsvensk plats. Monteiro menar att laget har påverkats av läget.

– I slutändan gäller det att vara så pass professionell som möjligt. Men det är klart att det påverkat.

Publicerad 2010-07-26 kl 01:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto