Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tusentals DIF-fans demonstrerar för ny arena: ”Viktigaste frågan de närmaste 50 åren”

Allsvenskan

Politikerna sätter aldrig spaden i backen. Nu ska Dif-fansen demonstrera för en ny arena.
– Det här är den viktigaste frågan de närmaste 50 åren, säger Järnkaminernas ordförande till fotbollskanalen.se.

En ny arena för Djurgården har varit på tapeten i flera år. Klubben har kommit med ett färdigt och konkret förslag där det framgår att man ämnar bygga arenan vid Östermalms IP och finansiera hela bygget – 425 miljoner väntas det kosta – helt på egen hand.

Problemet är att det saknas bygglov och godkännande från politikerna – och därför ska Djurgårdens supportrar nu demonstrera på lördag för att få dem att agera.

– Vi vill visa att det här inte är en fråga som kommer dö ut bara för att man ignorerar den. Det är inte så att någon specifik politiker är vår fiende, utan vi vill se till att det här bygget som är planerat blir av, säger Järnkaminernas ordförande Magnus Öhrman.

Annons

– Det handlar inte om att en viss del av publiken vill se en match bättre, utan det är lite större än så. Vi vill värna om breddidrotten och breddfotbollen i Stockholm och se till de positiva aspekterna för idrotten i stan. Inte bara att det blir en ny arena som är häftig och fin.

Vart ska ni demonstrera?
– Vi ämnar marschera från Stadshuset till Östermalms IP. Ska vi titta på mål med en eventuell marsch, blir det ju så klart till den tilltänka platsen där bygget ska bli av.

För fyra år sedan gick Kultur- och Idrottsborgarrådets Madeleine Sjöstedt (FP) ut och lovade att Djurgården skulle få sin arena. Nu börjar mandatperioden lida mot sitt slut och än är inget i hamn, men trots det tycker inte Öhrman att de misskött frågan.

– Så här långt ska man inte vara allt för hård. De har lagt resurser på att undersöka vissa möjligheter, men nu har man ju ett konkret och färdigt förslag som de flesta verkar kunna anamma. Nu är det bara att skriva under ett papper för att få vallöftet att gå hem.

Annons

– Det finns inget agg mot några politiker utan de har fortfarande sin mandatperiod på sig att infria sina vallöften, och det antar jag att man gör.

Hur stor uppslutning väntar ni er?
– Vi väntar oss en väldigt stark uppslutning. Det här är den viktigaste frågan de närmaste 50 åren. Jag tänker i alla fall en 5000 ska vi alla fall ha på plats.

Publicerad 2010-07-26 kl 17:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto