Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Målsnålt slag om Skandinavien

Fotbollskanalen

Slaget om Skandinavien blir säkert en stenhård kamp mellan de svenska respektive norska mästarna. Men målrikt? Nä, knappast. Vi tror på max två mål i kampen på Råsunda.

AIK har varit under 2,5 mål i 10 av 16 matcher den här säsongen. Vidare är Gnaget det lag som, tillsammans med GAIS och BP, har gjort minst mål totalt sett i Allsvenskan.

Att laget bara mäktade med ett enda mål på två möten med Jeunesse Esch från Luxemburg, understryker bara ytterligare det faktum att de svartgula har stora problem med målfabrikationen. Samtidigt är AIK stabila defensivt. Laget har bara släppt in sex mål på åtta hemmamatcher och endast ett på de fyra senaste matcherna.

Motståndarna Rosenborg har ett ännu starkare försvar. Laget från Trondheim har bara släppt in 10 mål 18 matcher den här säsongen och tränaren Nils-Arne Eggen är känd för att bygga bakifrån.

Annons

Bortamatchen mot Linfield i förra kvalomgången slutade 0–0 och även om Rosenborg är tillräckligt bra för att satsa på seger även borta lär de inte gråta blod om det resultatet upprepar sig på ikväll. Och skulle norrmännen ta ledningen lär de inte förta sig för att utöka den utan satsa på att hålla tätt bakåt.

Publiken på Råsunda har en tät och tuff men knappast målrik match att se fram emot. Under 2,5 mål liras till 1.72 hos betfair.

Publicerad 2010-07-28 kl 11:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto