Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

KLART: Maradona sparkas från Argentina

Landslag

Diego Maradona ville stanna kvar som Argentinas förbundskapten, men på tisdagen meddelade det argentinska fotbollsförbundet (AFA) att de inte förlänger kontraktet med 49-åringen.

"Exekutivkommittén var enig när den beslutade sig för att inte förnya kontraktet med herr Diego Maradona som förbundskapten för landslaget", skriver förbundet på sin hemsida.

Som spelare vann Maradona VM-guld med Argentina 1986 och fyra år senare blev det VM-silver. Som tränare har han fått både ris och ros. Beröm för sitt sätt att handskas med landslagsspelarna, svidande kritik för att han emellanåt gjort minst sagt märkliga uttagningar.

Han tillträdde som förbundskapten hösten 2008 och lyckades till slut krångla sitt lag till VM i Sydafrika, där Argentina var det lag som imponerade mest av alla i gruppspelet med tre raka segrar.

Annons

Men i kvartsfinalen tog VM slut med buller och bång. Tyskland blev för svårt och vann med 4-0 - en förlust som tog hårt på legendaren, som ändå ville fortsätta leda Argentina med sikte på VM-slutspelet i Brasilien om fyra år.

Den 11 augusti spelar Argentina träningsmatch mot Irland i Dublin. Då kommer laget åtminstone tillfälligt ledas av Sergio Batista, VM-spelare och kollega med Maradona såväl 1986 som 1990. Batista ledde Argentinas landslag till guld i fotbollsturneringen i Peking-OS 2008.

Nästa år är Argentina värd för Copa America.

TT

Publicerad 2010-07-28 kl 00:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto