Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från Serie A på TV4 Play

KLART: Ekdal till Bologna: "Väldigt glad och nöjd"

Italien

Albin Ekdal lämnar Juventus. U21-landslagsmannen är klar för Bologna.
– Albin är väldigt glad och nöjd över slutresultatet, säger agenten Martin Klette till fotbollskanalen.se

Så sent som igår när fotbollskanalen.se pratade med Albin Ekdal fanns ingenting klart. I natt ska dock allting ha gått väldigt snabbt när Bologna kontaktade Juventus om den svenske talangen – och nu är han klar för den nya klubben.

– Albin är väldigt glad och nöjd över slutresultatet. Dels blev det ett. väldigt förmånligt avtal ekonomisk, sedan gör han också fotbollsmässigt bedömningen att det här är ett bra lag för honom att hamna i.

– Det är ett bra lag men också ett lag där han har möjligheter att få spela.

Bologna köper dock bara rättigheterna till halva Albin Ekdal. I Italien är det nämligen vanligt att man är delägare till spelare och precis så är det nu.

Annons

– Juventus och Bologna kommer äga honom till hälften vardera. Sedan kommer klubbarna komma överens en gång om året om var han ska spela. Om de inte kan komma överens och båda klubbarna vill ha honom, blir det en dold budgivning. Juventus har alltså möjligheten att köpa igen honom till 100 procent.

Var det nära att bli någon annan klubb?

– Det har varit ett par italienska och holländska lag som visat intresse. Det här är väl den lösningen som Albin är mest nöjd med.

Ekdal kommer att ansluta till Bologna den sjätte augusti, efter att han spelat Europa League-kval med Juventus mot Shamrock Rovers.

Publicerad 2010-07-28 kl 20:10
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto