Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama Uefa Champions League på TV4 Play

Champions League långt borta för AIK: "Trist resultat"

Champions League

Champions league-spelet skulle rädda AIK:s säsong.
Så ser det dock inte ut att bli.
Rosenborg vann den första kvalmatchen på Råsunda med 1-0 (1-0).

-Ett trist resultat. Att hålla nollan är viktigt, sade AIK-backen Nils-Eric Johansson.

Det är tio år sedan ett svenskt lag nådde Champions leagues gruppspel och det lär inte ske den här sommaren heller. För dörren till världens finaste klubblagsturnering är om inte helt stängd, så åtminstone på väg att smälla igen för AIK.

I returmötet i Trondheim nästa onsdag måste Solnaklubben inte bara vinna för att nå den fjärde kvalomgången - man måste dessutom spräcka en av fotbolls-Europas mäktigaste sviter. Rosenborg har spelat 30 raka tävlingsmatcher utan att förlora.

-Det är en tuff uppgift. Men inte alls omöjlig, vi är med i matchen även om det här inte var resultatet vi ville ha, sade Nils-Eric Johansson.

Annons

Det norska mästarlaget gjorde visserligen bara ett mål på Råsunda - men det var å andra sidan riktigt snyggt. I den 33:e minuten vände Markus Henriksen bort Daniel Tjernström strax utanför straffområdet, lade över bollen på vänsterfoten och placerade in 1-0 tätt intill stolpen.

-Det var ett mål som vi inte ska behöva släppa in. Han gör en dribbling och får helt öppet. Vi borde haft mer folk som kunnat blockera bollbanan, sade Johansson.

Efter den svaga insatsen mot luxemburgska Jeunesse dEsch i omgången före - för att inte tala om det vacklande spelet i allsvenskan - var frågan om AIK skulle kunna skaka Rosenborg.

Det kunde AIK, åtminstone stundtals. Inledningen lovade mycket, hemmaspelarna var aggressiva och nye anfallaren Mohamed Bangura - som gjorde sin första match från start - skojade några gånger ordentligt med det norska försvaret.

Annons

Men chanserna var få och när de väl kom saknades både skärpa och skicklighet.
Helgi Danielsson träffade till exempel inte ens bollen när han fick ett öppet läge strax före Rosenborgs 1-0-mål som gjordes av Markus Henriksen. Och i mitten av andra halvlek var islänningen någon hundradel för sen när han skulle styra in kvitteringen efter ett av få bra anfall.

-AIK var inte så vassa som vi hade förväntat oss. De hade några chanser, men det var mest på måfå. Vi var lite farligare när vi kom upp, konstaterade Rosenborgs svenske anfallare Rade Prica.

Publicerad 2010-07-28 kl 23:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto