Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Baxter blir mentor i Celtic - och fortsätter som finsk förbundskapten

England

Stuart Baxter blir mentor åt Neil Lennon i Celtic. Samtidigt fortsätter han som finsk förbundskapten.
- Vi har hittat en nivå där rollerna inte krockar, säger tränaren.

Under hela sommaren har Stuart Baxter, med ett förflutet i AIK och Helsingborg, kopplats samman med skotska Celtic. Men i och med att han även har sitt finska landslagsuppdrag att tänka på har det tagit tid att nå en överenskommelse som passar alla parter.

- Min arbetsgivare, det finska förbundet, har noga poängterat att de inte vill ingå något officiellt avtal med Celtic. Och jag har självklart lyssnat på dem. Det vi enats om nu är mer ett kollegialt samarbete. Jag kan prata med Neil i telefon och hjälpa honom på min fritid i den takt jag tycker är lämplig. Utan att det stör i mitt vanliga arbete, säger Baxter.

Annons

Han slår fast att många managers, även på toppnivå, kan ha behov av bollplank inför viktiga matcher och annat. Det är i egenskap av ett sådant som Baxter ska stötta Neil Lennon framöver.

- Vi har hittat en lösning där Neil kan få lite stöd, han är glad och nöjd. Jag kan ställa upp utan att känna mig splittrad, och finska fotbollförbundet säger: ”så länge det ligger på den här nivån har vi inga problem med det”, säger Baxter.

Han berättar att upplägget känns spännande men att alltihop på samma gång är helt förutsättningslöst.

- På min fritid kan jag ju se Manchester United eller Arsenal spela om jag vill. Varför skulle jag inte kunna titta på Celtic av ren nyfikenhet och sedan berätta för Neil Lennon om mina intryck? Skillnaden mot en officiell ställning hade ju varit att jag varit tvungen att gå dit. Så är det inte för mig nu.

Annons
Publicerad 2010-08-02 kl 14:16

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto