Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hamrén om abstinensen efter matcher: ”Jag är som en ensamvarg”

Sverige

Bytet till landslagstränare har gett tuff abstinens för Erik Hamrén – efter matcher.
– Nu är jag mer som en ensamvarg, säger han inför mötet med Skottland.

Jörgen Lennartsson blev häromdagen klar som tränare för Stabaek – en post han tillträder i januari – och för honom var anledningen rätt enkel. Han saknade matcher. Från att ha haft ungefär ”270 träningar och 50 matcher per år” till att bara se sina spelare under några samlingar per år, det blev för svårt till slut. När Erik Hamrén tog över som förbundskapten hade han samtidigt sysslan som tränare för Rosenborg. Nu lägger han allt sitt fokus på landslaget – och då klagar han på abstinensbesvär.

– Ja, jag har haft abstinensbesvär. Nu känner jag mig mer som en ensamvarg.

– Att vakna en lördag och inte ha en match man ska ladda inför, utan att bara ha någon man ska se som åskådare, det har varit ovant. Herregud, känner man, tränar jag inte idag?

Annons

Nu börjar dock ganska tätt matchande för landslaget med träningslandskamp mot Skottland och därefter börjar EM-kvalet som kommer att pågå under hösten – något Hamrén ser väldigt mycket framemot.

– Det ska bli kul med matcher nu under augusti, september, oktober, november. Mitt mål är att vi tillsammans ska göra resultat.

När det kommer till förbundskaptensrollen menar att det är en roll som han fortfarande försöker lära sig.

– Man får lära sig lite vad man kan säga och inte kan säga. Jag har alltid varit spontan som person. Från första presskonferensen har det varit en del grejer, det har varit en stor överraskning.

Hamrén menar dock att det inte ska behöva gå så långt att han ska behöva ljuga, som bland annat Robin Söderling sagt att han stundtals gör på presskonferenser.

– Nej, så långt ska det väl inte behöva gå. Jag är uppfostrad med att man inte ljuger. Min mamma och pappa sa att jag inte ska ljuga.

Annons
Publicerad 2010-08-03 kl 17:02
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto