Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Trotjänare lämnar HBK efter tio säsonger

Allsvenskan

Nio år i klubben och över 220 matcher. Men nu är det nog. En av Halmstads stora trotjänare lämnar klubben till nästa säsong.

Per "Texas" Johansson har spelat i Halmstad sedan 2001. Men tio år efter debuten kommer det att bli spel i en annan klubb, då HBK inte kommer att erbjuda försvararen ett nytt kontrakt.

- Jag har väl insett liksom... Lasse har ju visat att jag inte ingår i planerna. För mig har det varit ett enklare val känner jag.

Bara fyra matcher har det blivit den här säsongen för "Texas" som rent åldersmässigt inte är lastgammal. 32 födelsedagar har han haft och lär ha några år till kvar på toppnivå.
- Visst hade man velat avsluta som "Gus" som är 45 höll jag på att säga och viktigast i laget. Men samtidigt är det enkelt för klubben också. Jag spelare inte och då känner jag, och det känner väl klubben också, att då är det lika bra att ta upp någon yngre istället för att jag sitter på bänken.

Annons

Men frågan är om det blir fortsatt spel i allsvenskan för "Texas".
Han tänker nämligen inte flytta från Halmstad och ska han fortsätta sin karriär är det närmaste alternativet Superetta-laget Falkenberg.
- Jag har snackat allmänt med Håkan Svensson i Falkenberg men det har varit mer vänskapligt, säger "Texas".

- Det är klart det kommer kännas speciellt när man har gått till en arbetsplats i tio år och sen helt plötsligt ska du inte vara där. Men allt har ju sin tid.

Publicerad 2010-08-12 kl 12:14
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto