Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lagkompis bröt näsan på AIK:s förre guldhjälte: "Inte så skönt"

Andra ligor och cuper

Ligapremiären är hotad för AIK:s guldhjälte Markus Jonsson, som fått näsbenet avslaget – av en lagkompis.
- Inte så skönt, säger svensken till fotbollskanalen.

Ihop med Panionios nye tränare Mikael Stahre laddade Jonsson för fullt inför den nya säsongen. På plats i Frankfurt spelade grekerna 0-1 mot Malaga när olyckan var framme.

- Det var i en luftduell som en annan kille i Panionios träffade mig med armbågen i ansiktet. Jag fick en fraktur på näsan och den flyttades lite grann åt sidan.

Aj då, det låter inte så behagligt.
- Nej, verkligen inte. Men vi kunde lägga den till rätta snabbt så det var ändå ganska okej.

Hur lång tid tar en sådan skada att läka?
- Några veckor kanske, men jag hoppas kunna vara med som vanligt redan på måndag med ett specialskydd. En sådan där mask som folk brukar ha på sig, säger Jonsson.

Annons

Ändå väntar en kamp mot klockan. Om 14 dagar ställs laget mot en av nykomlingarna i serien och Jonsson, som fått stort förtroende på sin högerbacksplats, hoppas såklart vara med i startelvan då.

- Före skadan kände jag mig i riktigt bra form, man börjar verkligen bli riktigt sugen på att det ska dra igång säger han.

Enligt honom har Panionios en stark säsong framför sig, och målet är att slåss om Europaplatserna. Förra året slutade man åtta, men Micke Stahres aggressiva försvarsspel borde kunna ge en ytterligare skjuts, tror Jonsson.

- Det känns som att spelet han byggde upp i AIK börjar sätta sig här också. Allt är lite mer organiserat än när jag kom ner till Grekland i februari.

Vad säger du om Stahres insats så här långt?
- Jo, det går rätt bra tycker jag. Men han har mycket att göra. Självklart är a-laget hans huvudansvar men Stahre har ett finger med i det mesta som händer i klubben, med juniorlag och sådana saker.

Annons

Lite mer som en manager än en klassisk svensk tränare?
- Det kan man nog säga.

Markus Jonsson berättar också att han hänger med nästan bättre i AIK:s framfart och svensk fotboll överlag från Grekland, än när han bodde här hemma. Läser tidningar på nätet, kollar runt efter information.

- Det blir ju så när man bor utomlands. Man vill hålla koll helt enkelt. Jag vet ju att AIK sitter i ett svårt läge, men är rätt säker på att de fixar det till slut. Det känns fortfarande som att truppen är starkare än de andra där nere i tabellen, säger Jonsson.

Vad beror det på att det inte funkat som förväntat tror du?
- Vad jag fått bilden av är det väl så att det spreds en viss osäkerhet när det gick tungt i början och laget tappade poäng. Det får ju ofta den konsekvensen att man hamnar i en negativ spiral. Men, som sagt, de reder ut det här.

Annons
Publicerad 2010-08-13 kl 15:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto