Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från Serie A på TV4 Play

Serie A-satsningen fortsätter - Birro till Club Calcio

Italien

Serie A har hitta hem till TV4. Och med den Marcus Birro.
- Äntligen får ligan den behandling den förtjänar, säger Birro som kommer att synas i studioprogrammet Club Calcio varje söndag.

De hör liksom ihop. Serie A och Marcus Birro. Och nu påbörjar de ännu en resa tillsammans – i TV4.

Poeten, krönikören och författaren Birro blir en av grundpelarna när studioprogrammet Club Calcio drar igång på söndag i TV4 Sport - mellan matcherna Bari-Juventus och Fiorentina-Napoli.

Han, Jesper Hussfelt och ytterligare en expert - som vi presenterar senare i veckan ska leda oss i 30 program framåt.
- Det känns klockrent att vara en del när den italienska fotbollen har kommit hem till TV4 Sport, säger Birro som ofta hamnat i försvarsposition när det handlar om den italienska fotbollen. Men nu tror han att den delen är över.

Annons

- Den italienska fotbollen har varit nere i botten och vänt och det känns som klubbarna och förbundet blivit mer ödmjuka och resan uppåt har börjat. Inter vann ändå Champions League ifjol och det blir inte mindre intressant om Zlatan dyker upp.

Vilka tar hem ligan?
- Jag tror faktiskt Milan. Men hoppas på Roma, men de blir nog fyra-femma i år.

Vad ser du mest fram emot?
- Allt. Rivstarten. Vi kommer att köra 30 program och det kommer att gå att se fem-sex matcher i veckan. Kommer Juventus resa sig? Hur blir Inter? Orkar Totti?

Och du ser allt? Du ska ju följa andra ligor också!

- Ja, mitt intresse har ökat på senare år. Jag betalar numera min fru när det är vissa matcher. Som en fredag kväll och hon frågar vad vi ska göra. "Men, älskling. Det är ju Sampdoria-Brescia i kväll", svarar jag. Sedan får jag betala några hundralappar.

Annons
Publicerad 2010-08-25 kl 12:26
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto