Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från La Liga på TV4 Play

Kåmark om Zlatan-turbulensen: "Vet att det vi sade i vintras stämde"

Spanien

I höstas rapporterade TV4:s Pontus Kåmark om slitningar runt Zlatan Ibrahimovic i Barcelona. De senaste dagarnas turbulens förstärker intrycket.
- Vi vet att det vi berättade då stämmer, säger Kåmark.

Det var i december som Pontus Kåmark och Jesper Hussfelt redogjorde för osämja mellan Zlatan Ibrahimovic och Barcas superstjärna nummer ett, Lionel Messi. Enligt källor till TV4-experterna var svensken missnöjd med sin status inom truppen och ansåg att argentinaren tog allt för mycket plats ute på planen.

- Vi vet ju att det var så. Det är inga konstigheter. Men du känner ju till hur relationer fungerar, att sådana här saker kan gå fram och tillbaka. Det behöver inte vara någon jättekatastrof hela tiden. Men känslan av turbulens har förstärkts, även om det den här gången verkar handla mer om Guardiola, säger Kåmark till fotbollskanalen.se.

Annons

Han kallar situationen kring Ibrahimovic ”märklig” och ställer sig frågan varför anfallaren tycks ha kommit på kant med sin tränare. Enligt bådas uppgifter i medierna ska de ha samtalat med varandra högst ett par gånger på sex månader.

- Att Zlatans agent gått ut i tidningar med sina utspel kan absolut ha påverkat läget. Alla är människor och även Pep Guardiola påverkas ju av snacket. Oavsett vilken arbetsplats man är på tar sådant energi, säger Kåmark.
- Jag förstår inte meningen med att gå ut och kritisera saker öppet och stöta sig med folk. Jag tycker att det skadar Zlatan att ha allt det här surret runtom sig. Även om han själv inte deltar stänker ju Raiolas uttalanden åt Zlatans håll.

Men trots förhandlingarna med Milan och turerna fram och tillbaka vill Pontus Kåmark inte utesluta att Ibrahimovic stannar i Barcelona.

Annons

- Jag har ju alltid känt att sådana här saker förstoras upp. Man måste inte vara bästa kompis med alla i ett fotbollslag. Det kanske inte är så illa som medierna vill göra gällande. Någonting finns ju där, men hur stort problemet är kan vi omöjligen veta.

- Jag skulle kunna tro att Zlatan ändå blir kvar. Det har varit mycket kritik mot honom, men jag tycker att han gjort en väldigt bra första säsong. Även om avslutningen blev lite mer i moll hade han ju en fullkomligt omänsklig start och gjorde fruktansvärt bra ifrån sig.

Varför tror du att hans form dippade i slutet av säsongen?
- Dels var det ju för att han själv kanske inte var i bästa slag. Men sedan ska man komma ihåg att de som hoppade in var riktigt bra också. Hur psykologiskt vore det i en trupp när Pedro går in och gör mål varje match, om man då säger att ”nej, nu ska Zlatan spela”.

Annons
- Det där har jag varit med om själv under min egen karriär. Att de köpte in en spelare på min position, som prompt skulle starta. Jag kunde bli utsedd till bäste spelare i matcherna, men ändå få sitta på bänken nästa vecka. Det var en av orsakerna till att jag lämnade England, säger Kåmark.

Han tror att – om Zlatan stannar i Barcelona – kan det här året utgöra det riktigt stora genombrottet för forwarden.

- Det är egentligen nu han ska börja prestera. De spelar så jäkla mycket matcher och det är ju bra att kunna varva med folk. Om jag varit Guardiola hade jag haft honom kvar, förutsatt att det inte finns någon olöslig konflikt, vilket jag har svårt att se. Och Zlatan borde verkligen passa in i Barcelona, det är nu han ska blomma ut. Han har de rätta egenskaperna med sina snabba fötter, sin snabbhet i tanken och sin storlek, säger Kåmark.

Annons
Publicerad 2010-08-26 kl 10:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto