TV: Levski vände mot AIK

Europa League

Bulgariska Levski Sofia tog en ny svenska skalp när de slog ut AIK från Europa league efter seger med 2-1.
Levski Sofia behövde bara två minuter på sig för att vända 0-1 till 2-1.
Spelaren bakom vändningen var 24-årige Garra Dembélé.

Fyra minuter efter pausvilan bröstade han ner ett inspel som Darko Tasevski slog in bakom AIK-målvakten Ivan Turina.
Två minuter senare var Dembélé framme igen - nu som avslutare.
Mittfältaren Joãozinhos inlägg - som flera AIK-spelare tyckte var över kortlinjen - nickades ner av Daniel Mladenov vid den bortre stolpen innan Dembélé enkelt satte 2-1-målet från nära håll.
Strax därefter var Dembélé, som ständigt hotade med sin offensiva kvalitet, nära att göra ytterligare ett mål då han missade öppen bur efter att Turina lämnat en enkel retur på ett tamt avslut.
AIK var dock långt ifrån ofarligt i Bulgarien.

Med hög aggressiv press stressade AIK sönder hemmalagets uppspel och skapade därmed även en del vassa målchanser.
Redan i den elfte minuten gav det resultat när Mohamed Bangura slog in ledningsmålet.
Men trots lagets drömöppning på bulgarisk mark stoppades AIK av två olycksminuter i början av andra halvleken.
Det blev även två minuter som hejdade fortsatt spel i Europa league.