Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Helsingborg måste döda 10-årigt Örebrospöke

Allsvenskan

Inte en allsvensk seger borta mot Örebro sedan 2000. Inte ens en poäng sedan 2001.
Helsingborg måste bryta en usel svit på lördag för att säkra fortsatt serieledning.
-Örebro ligger inte trea för att de haft tur, säger Hif-kaptenen Marcus Lantz.

När Helsingborg bortabesegrade Örebro med 2-0 i maj år 2000 gjorde Erik Wahlstedt mål redan efter 14 sekunder (!). Men sedan dess har det gått troll i spelet när Hif besökt Närke. Året efter blev det visserligen 3-3, men sedan har ÖSK - som spelade i superettan 2005-06 - radat upp sex raka allsvenska vinster och en målskillnad på 15-6 hemma mot den allsvenska serieledaren.
Konstgräset som lades på Behrn Arenas föregångare, Eyravallen, som ett pilotprojekt inför säsongen 2003 kan vara en del av förklaringen, men långt ifrån hela.

-Det är så klart ingen fördel för oss, utan för Örebro. Men ÖSK är inget lag man besegrar bara sådär - de ligger trea efter 20 omgångar för att de är bra. Men vi ligger etta för att vi också är bra, och vi har spelat två matcher på konstgräs i år och fått bra resultat med oss, säger Helsingborgs lagkapten Marcus Lantz.

Annons

Erik Wahlstedt, som är vadskadad och osäker på spel inför lördagens match, minns det tidiga ledningsmålet och segern för över tio år sedan. Men också underlaget.
-Det var ju på den tiden det var vanligt gräs på gamla Eyravallen, säger han och skrattar. Det är dags att vi bryter trenden, men Örebro är ett bra lag på pappret. De är fysiskt starka och välorganiserade och har några individuella spelare som kan avgöra en match. Det har de inte haft tidigare.

Hur förbereder ni er, tränar ni på konstgräs?
-Nej. Vi har gjort det förr, men det räcker med 90 minuter på konstgräs när man inte är van. Det sliter en del, man är stel dagen efter och kan få lite ont i fotlederna. Vi förbereder oss som vanligt.

Örebros målvakt John Alvbåge tycker dock diskussionen om underlaget är passé.
-Snacket om konstgräs höll väl 2003-04, inte i dag. Det handlar mer om att vara van vid sin hemmaplan. Men vi ska kunna göra det svårt för Helsingborg. Det brukar ju ha det svårt här uppe och kommer vi upp till vår nivå borde det räcka till seger, säger han.

Annons
I så fall tar Malmö över serieledningen vid tre poäng hemma mot Elfsborg på söndag.

TT

Publicerad 2010-08-28 kl 12:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto