Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Bärkroth: "Viktigaste målet i karriären"

Allsvenskan

Ett skott ur snäv vinkel mot målvaktens närmsta stolpe. Nicklas Bärkroth visade på målgörarmanér när han avgjorde matchen mot AIK på Råsunda.

Jag fick en boll i djupled av Selakovic och vandrade in efter kanten. Tänkte jag skulle skjuta mot närmsta stolpen för där brukar inte målvakten vänta sig att det kommer skott - och ja den gick in, säger en glädjestrålande Nicklas Bärkroth.

Han fick agera inhoppare efter att ha haft problem med en fot och missade matchen mot Djurgården. Men hårt tejpad kunde han göra sig själv rättvisa och skapade direkt oro i AIK-försvaret genom att fullfölja sina löpningar och stressa spelarna längst bak.
Han visade med eftertryck att han är värd en plats från start.
- Klart jag var spelsugen när jag fick hoppa in.

Annons

- Det är upp till tränarna att besluta om. Jag kan bara göra mitt bästa och hoppas jag får spela, säger Bärkroth.

Efter målet sprang han ut mot den norra läktaren innan han ångrade sig.
- Jag var så full av adrenalin så jag visste knappt vad jag gjorde. Men sedan när jag upptäckte vart jag var på väg gjorde jag bäst i att vända inåt i banan när det började regna ned mynt och annat över en.

Målet var Bärkroths första i allsvenskan den här säsongen och han hoppas att det följs av fler.
- Ja, jag får hoppas att det har lossnat nu inför fortsättningen. Varför jag inte har gjort mål tidigare beror på att jag inte riktigt har trivts på de positioner jag fått spela på, bland annat på högerkanten.

- Men det var skönt att göra mål och skönt också att ta en seger.

Bärkroth var dock lite nervös i slutet av matchen när AIK:s målvakt Ivan Turina gick upp i samband med en hörna och träffade bollen på volley.

Annons
- Det var jag som skulle ha markeringen på honom, så det var tur att den inte gick in. Jag trodde aldrig han skulle klämma till på volley där, säger Bärkroth som fick se bollen smita hårfint utanför ena stolpen.
Publicerad 2010-08-29 kl 21:21
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto