Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

AIK sneglar på Djurgården - kan bygga egen arena

Allsvenskan

AIK influeras av Djurgården i arenafrågan. Nu kan AIK välja samma väg som ärkerivalen och bygga sin egen arena.
- Ja, vi har tittat på Djurgården som har gjort ett imponerande bra arbete och nu börjar vi också komma in på upploppet, säger Claes Hansen i AIK:s arenagrupp.

- AIK har ju dessutom en större publik än Djurgården och ännu större ekonomiska möjligheter - så kan Djurgården så kan vi, fortsätter Hansen.

Nya nationalarenan i Solna, Stockholmsarenan ute vid Globen eller en upprustning av Råsunda?
Svaret kan, enligt vad FotbollDirekt erfar, bli ett fjärde alternativ och en helt nybyggd arena.
AIK har alltmer tittat på framgångsrika exempel där klubbar äger och driver sina egna arenor så som Elfsborg och Malmö FF - men också på klubbar som är på god väg att bygga eget som Djurgården och Kalmar FF.

- Djurgården har tydligt tagit ställning i arenafrågan - nu är det bara en egen arena som gäller. Och kanske är det bästa vägen att gå för det där riktigt stora ekonomiska lyftet, säger Claes Hansen.

Annons

- Det är klart att vi tittat mycket på klubbar som Djurgården, Elfsborg och Malmö. Det är ju ändå kloka människor som har gjort att dessa klubbar satsar som de gör och en fingervisning om vad som kanske är bäst.

Samtidigt står det klart att AIK:s arenagrupp tittar på flera markområden som bedöms som bra för en egen arena.

- Ja, vi har flera bra idéer om olika markområden som vi tror skulle passa bra för AIK - även om det inte handlar om mark som ligger i Solna.
- Det är bra potentiella platser - som vi bedömer det.

Men likväl vill ändå inte AIK:s styrelseledamot hävda att AIK nu slutgiltigt bestämt sig för ett huvudspår som ska leda fram till den definitiva plan som presenteras i januari i samband med årsmötet.
Det enda som tycks klart är att en fortsättning på Råsunda inte längre är en lösning AIK-ledningen jobbar på.

Annons

- Det finns stora politiska problem med en fortsättning på Råsunda. Solna stad vill riva och har låst upp sig väldigt hårt avtalsmässigt. Det blir svårt att
genomföra, även om vi inte riktigt har gett upp.

Har du i dagsläget ett eget favoritalternativ du skulle välja om du fick ett enväldigt mandat?
- Visst har jag ett eget favoritalternativ. Det har jag och det ska jag också berätta om längre fram. Men allt är ändå fortfarande öppet. Alla alternativ lockar på olika vis. Vi får se. Nu ska vi den närmaste tiden finslipa exakta krav för AIK:s nya arena.

Publicerad 2010-08-30 kl 17:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto