Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Övergången spricker - Hallenius skyller på Hammarbys ordförande

Superettan

Enligt Linus Hallenius är det Hammarbys ordförande Henrik Wesslén som medvetet ska ha förstört hans övergång till Genoa.
- Han försöker blåsa allt och alla men sanningen ska fram, säger Hallenius till Expressen.

Linus Hallenius övergång till Genoa från Hammarby såg ut att vara klar. Parterna var överens och Hammarbys styrelse röstade för en övergång med fyra röster mot tre. De som röstade för övergången var minoritetägarna AEG:s tre representanter och Per Apelgren. Klubbens ordförande Henrik Wesslén röstade emot övergången. Anledningen är att en italiensk advokatbyrå skulle få en väldigt stor del av övergångssumman.
- Den stora vinnaren i den här affären är den italienska advokatbyrån. Det sänder helt fel signaler. Samtidigt som det finns grupper inom Hammarby som skänker pengar, så säljer vi vår största stjärna - och det finns mellanhänder som vi inte vet vilka de är - och de tar nära åtta miljoner, säger Wesslén till Sveriges Radio.

Annons

Samtidigt säger Hasan Cetinkaya, som i Sportbladet pekas ut som Genoas förhandlare, att det inte stämmer:
- Det där är skitsnack. Det där är en byrå som Hammarby själva har anlitat för att höja upp övergångssumman. Advokatbyrån har också lyckats höja summan åt Hammarby med sju miljoner. Hammarby ville från början ha runt tolv, nu var de uppe i 18- 19 miljoner, säger Cetinkaya.

Orsaken till att personer i Hammarby vill säga nej är enligt Cetinkaya att de har egna ekonomiska intressen.
- Hammarby har en kanonaffär på gång som kan rädda deras ekonomi. De skulle dessutom få behålla Linus säsongen ut. Wesslén och två andra i styrelsen är bara ute efter att förstöra på grund av sina egna intressen. De har investorer bakom sig som vill köpa AEG:s aktier i klubben, påstår Cetinkaya.

Linus Hallenius själv håller med:

Annons
- Man är förbannad och undrar vad som händer. Jag har fått information om att Wesslén har gått ut i radio och tv och snackat skit om saker som bara är lögner, och det är det som håller på att sätta stopp för hela saken nu. Att han ska förstöra för både mig och Hammarby.
Publicerad 2010-09-01 kl 10:40

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto