Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Safari i guldläge: ”Vill inte bara sitta på bänken i storklubb”

Sverige

Given i Basel och landslaget. Med mindre än ett år kvar på kontraktet sitter Behrang Safari i en bra sits:
- Det är inte bara att slänga sig ut, viktigt att få spela, säger han till fotbollskanalen.se.

Lunds SK-fostrade Behrang Safari har kommit långt sedan han lämnade Smörlyckan och småklubben i handbollsstaden. Inför tisdagens EM-kval är det den tidigare MFF-backen på affischen.

Och han är rätt given som vänsterback i Hamréns landslag.
- Ah, det är mycket nytt i landslaget och jag kommer aldrig att vara hundra på det sättet. Jag har gjort 15 A-landskamper och jag kan inte tro att det är min backplats, säger Safari.

- Skulle jag ha en dålig period i klubblaget kanske jag inte får vara med. Det är få spelare som är givna.

Känslan inför första tävlingsmatchen med Hamrén?
- Alltid roligt med tävlingsmatcher och det känns att det är ett stort intresse så här inför och det är alltid bra. Så det ska bli roligt att komma i gång.

Annons

Formen?
- Det känns riktigt bra i koppen och jag har spelat de senaste matcherna i klubblaget och det har gått riktigt bra. Vi kvalade ju inte till Champions League.

Basel hamnade i en grupp med Bayern München, Roma och rumänska Cluj. Safari tror at hans schweiziska klubb har en god chans att ta sig vidare, särskilt sett till att det är andra svängen i Europas finaste klubbtävling.
- Ingen omöjlig grupp för oss, sedan är vi inte bara nöjda med att vara i Champions League som förra gången. Vi har mött Bayern och det gick okej och sedan slog vi Roma hemma i Europa League i fjol och vann nästan borta.

Behrang Safari flyttade från Malmö till Basel sommaren 2008, då det bara var ett halvår kvar på kontraktet med Malmö FF. Nu är han snart i samma läge i Basel.

Men han är inte rädd för att bli bänkad:

Annons
- Absolut inte, jag känner att jag är en viktig spelare i laget och jag är nog den som spelat mest. Sedan är jag öppen för att lyssna på dem och jag trivs oerhört bra och har en skön trygghet i laget.

- Samtidigt vet ju klubben och tränaren om att det kommer en tid då det blir svårt att hålla kvar spelare. Vi får se vad som händer.

Vad vill du helst, gå till en större liga?
- Alla vill väl vidare, samtidigt är det inte bara att slänga sig ut. Det handlar om att få spela. Jag vill inte sitta på bänken i en storklubb, jag vill spela, det är viktigast för mig

Publicerad 2010-09-02 kl 00:52
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto