Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Högste Hammarbychefen: "Bäst för alla att de lämnade"

Superettan

Bråket i Hammarbys styrelse blev så intensivt att både Henrik Wesslén och Per Apelgren tvingades lämna sina poster.
- Det har varit turbulent, säger Jan Lundkvist, ordförande för idrottsföreningen.

Han är förtroendevald att leda hela klubben, som ordförande för Hammarbys alliansförening. Lundqvist var den som skötte mediekontakterna efter att fotbollens styrelse avsatt både sin ordförande Wesslén och ordinarie ledamoten Per Apelgren.

- Att de tar en timeout är bäst för Hammarby. De har varit ifrågasatta, både av andra och av sig själva. Det har inte gått bra på senaste tiden och vi behövde en förändring, säger Jan Lundqvist till fotbollskanalen.se.
- Men ingen skugga ska falla över dem. Utifrån sett tycker jag att båda gjort ett bra jobb. Per Apelgren har varit väldigt aktiv inom Hammarby.

Annons

Hur kommer den stundande förändringen att se ut?
- Det är inte riktigt bestämt ännu. Men den befintliga styrelsen har väl ett möte inom kort och tillsätter en adjungerande ordförande. Sedan håller vi extrainsatt årsmöte i november. Då gäller det att försöka organisera trupperna.

Hur mycket betydde turerna kring Linus Hallenius-affären för Apelgren och Wessléns avhopp?
- Det var inte bara det. Det är många saker som har spelat in. Det har hänt en hel del på senaste tiden, inte minst med vd Åsa Sånemyr som också slutat. Hallenius-affären var egentligen pengamässigt rätt så bra och nu är den ju dessutom helt klar.

Många ordföranden har lämnat Hammarby Fotboll de senaste åren.
- Ja, och på vd-posten har det också varit oroligt. Det är en lång process som visar att någonting i grunden inte fungerar.

Annons

Åsa Sånemyr riktade kritik mot själva grundstrukturen för hur klubben styrs. Vad säger du om det?
- Det här med ett aktiebolag och en föreningsstyrelse, ja. Där får man också resonera hur man ska göra i framtiden. Men klart är att den som är ordförande för bolagsstyrelsen inte ska komma från sponsorsidan, utan från den egna föreningen.

Nu sitter AEG:s Per Magnusson som ordförande för akiebolaget.
- Det ska han inte göra. Det får styrelsen ta upp på nästa möte.

Publicerad 2010-09-02 kl 22:24
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto