Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hammarby vill ha ny huvudtränare innan säsongens slut

Superettan

Efter Michael Borgqvists avhopp bekräftar nu Hammarby att man letar ny huvudtränare - Jesper Blomqvist kommer alltså vad det ser ut inte att ta över sysslan som ansvarig tränare för Hammarby.

På måndagen efter Borgqvists avhopp sade avgående vd:n i Hammarby, Åsa Sånemyr, till fotbollskanalen.se att man snarast skulle ta tag i tränarfrågan, och att det inte var givet att assisterande tränaren Jesper Blomqvist skulle ta över huvudtränarsysslan.

Och på tisdagen kom ytterligare besked som pekar på att Blomqvist bara tillfälligt leder laget. Åsa Sånemyr säger att föreningen ska försöka skriva kontrakt med en ny huvudtränare innan säsongen är över.Under tiden kommer Jesper Blomqvist att leda laget.
-Jesper är inte utnämnd till lagets tränare. Vi vill fundera över vad vi behöver i framtiden. Det är otroligt viktigt för oss att sätta oss ned och ta fram en kravprofil, säger hon till TT.

Annons

Enligt Sånemyr blir det viktigt för den kommande tränaren att kunna utveckla klubbens egna talanger, för att slippa lägga pengar på dyra nyförvärv och höga löner.

Sånemyr ville inte kommentera medieuppgifter att minoritetsägaren AEG har vetorätt i tränarfrågan.
-Det vill jag inte kommentera. Det är styrelsens arbete, jag arbetar efter styrelsens direktiv, säger Sånemyr.

Hammarbys spelare genomförde på tisdagen en stängd träning på Årsta IP. Därefter fick spelartruppen information om det kaotiska läget i klubben av Åsa Sånemyr och styrelseledamoten Alexander Östlund.

TT-fotbollskanalen.se

Publicerad 2010-09-07 kl 17:46
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto